Kovács Margit is büszke lenne – FOTÓK!

Nem mindennapi kiállítás nyílt a Magyar Ispitában. A Városi Művészeti Múzeum épületében a Kovács Margit Szakképző Iskola elmúlt két évtizede tekinthető meg.

Fennállásának 20. évfordulóját ünnepli Győr méltán népszerű képzőművészeti intézménye, mely a jeles jubileum alkalmából egy impozáns tárlattal készült. A „Kulturális örökség a szakképzésben” címmel nemrégiben megnyílt kiállításon fazekasok, népi bőrművesek, női szabók, de üvegműves tanulók munkái is megtekinthetők. A sokszor lakberendezési eszközként is kiválóan funkcionáló tárgyakról a látogató nem mondja meg, hogy fiatal növendékek keze munkáját dicsérik, hiszen az alkotások kivétel nélkül mestermunkák, melyekre az iskola névadója, Kovács Margit is büszke lenne. Horváth Andrea igazgató portálunknak bevallotta, hogy bizony óriási kihívást jelentett a kiállítás összeállítása, hiszen az iskola óriási tárgyi gyűjteménnyel rendelkezik, és talán nincsenek is köztük “legek”, hiszen önmagában mindegyik a legszebb.

A tárlatra természetesen a Győr24 is ellátogatott, tekintse meg a kiállításon készült fotógalériánkat és látogasson el személyesen is a Magyar Ispitába február 17-ig, ahol a tárgyakon túl, csütörtökönként előadássorozat is várja az érdeklődőket!