Barokktól a kortársig

A nyári fesztiválok között kiemelkedő értéket képvisel a Harmonia Albensis templomi koncertsorozat. Az elmúlt évek fellépői között olyan neves művészek szerepeltek, mint például Miklósa Erika, a Tomkins Énekegyüttes, a Bach Együttes, Drahos Béla és az Alba Regia Szimfonikus Zenekar.

Az idei hangversenyek nyitányaként a Magyar Rádió Gyermekkórusa lépett fel június 28-án a Szent István-bazilikában, ahol Virágh András orgonaművész kíséretével adtak koncertet. A sorozat második koncertjének a Szent Imre-templom adott otthont, itt Gárdonyi Dániel orgonaművészt és a Primavera Vegyeskart hallgathatták meg az érdeklődők.

Jónás Krisztina énekművész az oratórikus művek, dalestek, kortárs művek előadójaként vált ismertté, a barokktól a kortársig sokféle mű szerepel a repertoárján. Találkozása a Budapest Saxophone Quartet-tel igazán gyümölcsöző volt: közös lemezük is jelent már meg. Székesfehérvár közönségét énekes-zenés esttel örvendeztetik meg, Bach, Handel és Vivaldi műveiből adnak elő.

Az UniCum Laude énekegyüttes műsorpolitikája a zenetörténet széles rétegeinek ritkán hallható, különleges darabjaira épül, repertoárjában megtalálhatók a reneszánsz egyházzene és a madrigálok legszebbjei, csakúgy, mint a modern hangzásokra törekvő kortárs zene képviselői, vagy igényes pop-átiratok. A székesfehérvári koncertjükön Billy Joel, George David Weiss, John Brunning, Robert Ray, Doris Akers műveiből adnak elő.

Jónás Krisztina és a Budapest Saxophone Quartet, valamint az UniCum Laude a Ciszterci templomban július 12-én, csütörtökön 19.30 órakor.