A következő élő közvetítés része Zelenszkij: Nem lesz harmadik világháború

Új főparancsnokot kaptak az Ukrajnában háborúzó orosz csapatok

Kremlin Press Office / Handout/Anadolu Agency / Getty Images
Kremlin Press Office / Handout/Anadolu Agency / Getty Images

Szergej Sojgu védelmi miniszter Valerij Geraszimovot, az Orosz Fegyveres Erők vezérkarának főnökét nevezte ki az Ukrajnában harcoló orosz katonai erők parancsnokává.

A személycseréről a RIA orosz hírügynökség számolt be a védelmi minisztérium közleménye alapján. A RIA azt írta, hogy Geraszimov helyettese a háborús hadműveleteket eddig irányító Szergej Szurovikin lesz.

A honvédelmi minisztérium szerint a „különleges hadművelet vezetési szintjének emelése” a megoldandó feladatok körének bővülése, a különböző ágak és csapattípusok közötti szorosabb interakció megszervezésének, valamint a fejlesztések szükségességének köszönhető, és a célja javítani az orosz csoport ukrajnai menedzsmentjének minőségét.

Szergej Szurovikin tábornokot októberben bízták meg az invázió irányításával. Ő lett az első személy ebben a pozícióban, akit az orosz védelmi minisztérium nyilvánosan bejelentett. Szurovikin irányítása alatt az orosz hadsereg visszavonult Herszonból. A tábornok „nehéznek” nevezte ezt a döntést, de azt mondta, hogy megmenti az orosz katonák életét.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik