Nagyvilág koronavírus

Koronavírusban halt meg egy egyébként egészséges hétéves fiú

Ő a legfiatalabb áldozata a vírusnak az amerikai Georgia államban.

A koronavírus miatt halt meg egy egyébként egészséges hétéves kisfiú az amerikai Georgia államban – jelentette pénteken a helyi sajtó. A meg nem nevezett gyereknek nem volt semmilyen más egészségügyi problémája, és ő a legfiatalabb halálos áldozata a vírusnak az államban.

„Mindegyik covid19-es haláleset tragikus, de ilyen fiatalon különösen szívszorító” – mondta a CBS amerikai televízió híradójának az állam közegészségügyi minisztériumának szóvivője. Nancy Nydam hozzátette:

ezt a betegséget életkortól függetlenül mindenkinek komolyan kell vennie.

A hétéves fiú a megyei halottkém közlése szerint egy templomban kapta el a vírust, ahol a hívők között kilenc fertőzött is volt, és közülük kettővel kapcsolatba került. A fiút azután szállították kórházba, hogy zuhanyzás közben rohamot kapott.

Georgia a járvány egyik legsúlyosabb gócpontja az Egyesült Államokban. A legfrisabb adatok szerint már több mint négyezren haltak bele a vírusba, míg a fertőzöttek száma több mint kétszázezer. Ezen a héten egy második osztályos általános iskolás gyereknél mutatták ki a vírust, az első tanítási nap után. A gyerek tanárját és osztálytársait kéthetes házi karanténba helyezték. A nyáron pedig kétszáz gyerek tesztje lett pozitív egy nyári táborban, miután egy kamaszkorú stábtagról kiderült, hogy fertőzött.

A haláleset azután történt, hogy Donald Trump amerikai elnök az iskolák újranyitása mellett érvelve kijelentette, hogy a gyerekek “gyakorlatilag immúnisak” a fertőzésre. A CDC amerikai járványügyi hivatal adatai szerint a 15 évesnél fiatalabb koronavírus-fertőzöttek közül 45-en haltak meg az országban, augusztus elseje előtt.

A kiemelt képen eladó maszkok egy Los Angeles-i virágüzletben. Fotó: AFP / Robyn Beck

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik