Vizsgálódik a rendőrség a hamis szívgyógyszer ügyében

Még mindig több helyen kínálják az engedély nélküli gyógyszert.

Már a rendőrség is vizsgálja az egyik olyan honlapot, amelyen feltehetően hamis vérnyomáscsökkentő szert árulnak – számolt be szerdán az RTL Klub Híradója.

Keddi cikkünkben írtuk meg az ATV alapján, hogy Semmelweis Egyetem nevével visszaélve reklámoznak egy ismeretlen gyógyszert. A ReCardio nevű készítmény hirdetése azt ígéri, hogy az garantálja a szív- és érrendszeri betegségek „teljes mértékű gyógyulását”, miközben nem rendelkezik semmilyen engedéllyel.

Az ATV azt írta, hogy a honlapot azóta törölték, ugyanakkor kedd reggel találtunk egy weboldalt, ahol a jelek szerint működött a rendelés. Az oldal alján egy panamai céget tüntettek fel tulajdonosként (BERNADATTE LTD, Av Ricardo J. Alfaro, Panama International), erre rákeresve felbukkant egy korábbi, a Nébih által talált jogsértés. A szöveg alapján akkor egy fogyasztószerről lehetett szó.

Az RTL Klub azóta több olyan oldalt is talált, ahol hirdetik a gyógyszert. Megkeresték a rendőrséget, ahol azt válaszolták, hogy már ők is vizsgálják az ügyet, de mivel nem Magyarországon jegyezték be az oldalakat, hanem az egyiket például Ukrajnában, nehezebben haladnak.