Több tízmilliós bosszút állt főnökén a kirúgott sofőr

A volt fuvarozó tankolókártyákkal ügyeskedett. A beszervezett benzinkutasok is bíróság elé állnak.  

Egyebek mellett vesztegetés miatt emeltek vádat kilenc ember ellen, akik az ügyészség szerint csaknem két éven keresztül, tankolókártya jogosulatlan használatával, illetve elfogadásával több mint 37 millió forinttal károsítottak meg egy céget. A járási ügyészség végrehajtandó szabadságvesztést indítványozott velük szemben.

A 43 éves férfi egy fuvarozó cégnél dolgozott, a teherautóhoz, amit használt, kapott egy tankolókártyát is. Ám közte és munkáltatója között elszámolási vita alakult ki, így munkaviszonya megszűnt. Ekkor döntötte el, hogy bosszúból használni fogja a tankolókártyát, amely véletlenül nála maradt – tudtuk meg a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészségtől kedden.

A férfi a benzinkúton dolgozó kútkezelő ismerősének átadta a kártyát a PIN kóddal, aki szerzett vevőket az
üzemanyagra, melyet nekik a kúton lévő árnál 100 forinttal olcsóbban kínált. Az így szerzett pénzt a cinkosok elosztották. A benzinkutat üzemeltető nő észrevette, hogy a tankolókártyával autókba, műanyag kannákba és tartályokba tankolnak, ezért megtiltotta a kártya elfogadását, valamint felhívta a pénztáros figyelmét arra, csak akkor lehet azt elfogadni, ha az azon szereplő rendszámot viselő járműbe tankoltak.

A kútkezelő ekkor készpénzt ígért a kollégájának azért, hogy hunyjon szemet az ilyen tankolások felett. A nő belement és megbeszélte a kasszással, ne vegye figyelembe a korábbi utasítását. Ezután a kútkezelő azokon a napokon, amikor a kártyával tankoltak, elhelyezett egy borítékot munaktársa irodájának egyik fiókjában, melyben tízezer forint volt. A társaság végül lebukott.