Lepattant a fejéről a pisztolygolyó

Autóvezetés közben találta fejbe egy nagy erejű fegyverből kilőtt lövedék, de pár öltéssel megúszta.
Kapcsolódó cikkek

Walter Santiago először azt hitte, hogy csak az autójáról tört le egy darab, és az csapódott a lehúzott ablakon keresztül a fejének, amikor egy hangos dörrenést hallott, és érezte, hogy valami fájdalmasan eltalálta a fejét. A 62 éves férfi unokája azonban látva a nagyapja fejéből ömlő vért, azonnal kijelentette: „Meglőttek!” És pontosan az is történt. A férfit egy pisztolyból kilőtt lövedék találta fejen egy floridai városban – írta az Orlando Sentinel.

A helyi rendőrségi szóvivő elmondása szerint a golyót egy nagy erejű fegyverből lőtték ki, de mire nekicsapódott Santiago fejének, már jelentősen vesztett lendületéből. A lövedék már lefele szálló ágban volt, amikor a lehúzott vezetőoldali ablakon berepülve fejen találta a férfit. A golyó ezután a sofőrülésnek ütődött, onnan felpattanva nekicsapódott a szélvédőnek, és végül az anyósülésnél lévő padlóra esve állt meg. A lövedék a rendőrség közlése szerint 40-es kaliberű volt.

Santiagót kórházba szállították, ahol hat öltéssel varrták össze „fejlövését”. A férfi a Sentinelnek elmondta: hazatérés után fejfájás kínozta és nagyon fáradtnak érezte magát a vérveszteség után. Az esetre mindössze egy pukli emlékezteti a fején. „Nagyon szerencsésnek érzem magam és egyben nagyon dühös vagyok, hogy ilyen megtörténhet” – jelentette ki a férfi.

Az eset miatt egyelőre senkit sem tartóztattak le.