Határon túli üzletember-találkozókat szerveznek

Az Európai Bizottság támogatásával nemzetközi üzletember találkozót szervez Szentgotthárdon, valamint tanulmányi utat az ausztriai Güssingbe két magyar és egy romániai euro info központ - közölte az egyik szervező, a nyíregyházi PRIMOM Alapítvány EIC-iroda munkatársa az MTI-vel.

Május 9-én a szentgotthárdi Lipa Hotelben cseh, francia, luxemburgi, magyar, német, román és szlovén fa-, illetve bútoripari vállalkozók folytatnak üzleti tárgyalásokat együttműködés kialakításáról – mondta Román Erika. Hozzátette: másnap a résztvevők Güssingben az ottani technológiai és innovációs központot, egy biomassza fűtőművet, valamint egy korszerű faipari üzemet keresnek fel, ahol újszerű termelői eljárásokat ismerhetnek meg.

A programot a nyíregyházi euro info központ mellett a zalaegerszegi West Pannon, illetve a nagybányai Vállalkozásfejlesztési Alapítvány EIC-központja szervezi, s a részvételre a magyar, valamint a romániai mikro-, kis- és középvállalkozások ott jelentkezhetnek.

Az Euro Info Centre-irodák az Európai Bizottság vállalkozói és ipari főigazgatóságának irányításával működnek a kontinensen. A központok hálózatot alkotnak, amelynek már több mint 300 EIC-iroda a tagja. Az intézmények a mikro-, kis- és középvállalkozások gazdasági kapcsolatainak erősítésére Üzlet határok nélkül címmel külön programot működtetnek, segítve az együttműködés erősítését.

Az Európai Bizottság a külön programot is támogatja anyagilag, így az euro info központok ingyenes szolgáltatást tudnak biztosítani az üzleti kapcsolatok létesítéséhez.