Üzleti tippek

Információk futó kampányokról

Táblázat a futó kampányokról

Boomerang Media

Február hónapban is közkedvelt a Fitness hálózat a hirdetők körében. A BenQ Mobile a Siemens ME75 típusú készülék kommunikációjához A/0 világító poszterfelületeket választott, országosan száz helyszínen. A „Kemény legény” szlogennel futó kampány kiegészítéseként február közepétől 20 ezer Siemens-katalógus került terjesztésre a Boomerang Media Fitness hálózatában. Az új készülékről így részletesebb információkat kaphattunk, ha már a poszter felkeltette az érdeklődésünket, a két eszköz együttesen erősíti egymás hatását. A kampány kifejezetten az aktív, férfi célcsoportot szólítja meg üzenetével. A pontos célzásról a fitnesztermek kondigépei mellett elhelyezett nagyméretű, világító poszterek gondoskodtak. A mobilgyártó cég március hónapban tovább folytatja kommunikációját indoor felületeken. A Siemens médiaügynöksége az OMD.

A Squash hálózatban februárban az Opel hirdeti legújabb Vectra típusú gépjárművét. Az A/0-s méretű Active Line-poszterekkel országosan 50 helyszínen találkozhat a célcsoport. Az Opel Vectra kampány a kemény, sportos férfiakhoz kíván szólni, melyet a poszter kreatívja is hűen tükröz. Az „Új Opel Vectra. Vezéregyéniségeknek.” szlogenű kampányüzenet pontos célba érését a releváns környezet segíti. Az Opel médiateendőit a Universal McCann látta el.

A Nestlé Hungária által forgalmazott After Eight csokoládé első indoor kommunikációját a Boomerang Media Bar and Club helyszínein valósítja meg. Országosan száz helyszínen, a fiatalok által kedvelt klubokban és pubokban A/1 méretű poszterfelületeken találkozhatunk az After Eight fiatalokat célzó üzeneteivel. A kampány február 10-étől március végéig tart kéthetente megújuló poszterkreatívokkal.

FreeCard-kampánnyal indította az évet indoor médiamegjelenések tekintetében a Beiersdorf Nivea Creme terméke. Az országosan Bar and Club helyszíneken terjesztett, 160 ezer Nivea Creme FreeCard négy kreatívon mutatja be, hogy a Nivea Creme mi mindenre lehet gyógyír a mindennapokban. A sorozat hatású FreeCard-kampány a tévéspot kiegészítéseként hasonló jelenetekkel kívánja felhívni magára a figyelmet, és a FreeCard-gyűjtők szenvedélyét felébreszteni. A Nivea médiaügynöksége a GFMO.

A Boomerang Media FreeCard-állványait februárban több kiadói képeslap is gazdagítja. A hagyományos Fuck-os évértékelő FreeCard helyett a Viva 2005-tel indította az évet a Boomerang Media, melyen az elmúlt év pozitív eseményeit idézték fel hír formájában. A Valentin-nap alkalmával ezúttal két jópofa, interaktív kreatívval is találkozhattak a FreeCard-kedvelők az állványokban, mely közül az egyik speciális produkcióval készült, és az üzenet hangvétele miatt a Boomerang supports hot moments nevet viseli a hátoldalon.

Initiative Media

A Chio-Wolf Magyarországnak februárban három kampánya is fut a televízióban. A burgonyás Stickletti bevezető kampánya december végétől fut egy 15 másodperces spottal az RTL Klubon, a Viasat3-on és a National Geographicon. A Master Crok-tasakokba rejtett miniautókra egy 10 másodperces tévéreklám hívja fel a figyelmet az RTL Klub, a Minimax és a Cartoon Netrwork hirdetési blokkjaiban. Azt a tényt pedig, hogy a Pom Bär-tasakokban január–februárban 12-féle ruhamatricát találhatnak az extrudált sznekkek szerelmesei, egy 30 másodperces film kommunikálja január végétől ugyanezeken a csatornákon.

Január 16-án került adásba, és február végéig fut az RTL Klubon, valamint a Viasat3-on a Knorr krémlevesek kampánya. A Partners JWT által készített, 20 másodperces gombakrémleves-spot szlogenje: „A Knorr krémlevesek mennyei világa várja Önt!”. A kampány médiateendőit az Initiative Budapest intézte.

A nyári foci-vb-re való ráhangolódásképp a Ferrero februárben meghirdette a Kinder Vidámbajnokságot. Az április végéig tartó, nyereményjátékkal kombinált eseménysorozat játékos oldalról közelít a témához: az édességgyártó a Cora áruházak parkolóiban dekázó-, fejelő-, góllövő- és lábtengóversenyeket, fő attrakcióként pedig csocsóbajnokságot szervez. A részvételhez csupán néhány Kinder-vonalkód kell, a csocsóbajnokság fődíjai között pedig házimozi, tévé, hangfalszett és masszázsfotel is szerepel. A Vidámbajnokság beharangozó kampánya január 23-án indult egy 30 másodperces tévéspottal, amely az RTL Klub, a TV2, a Minimax és a Cartoon Network csatornáin fut.

Media Planning Magyarország

Február közepén új kreatívokkal jelentkezett a Tele2. A Tele2 Extra díjcsomag 16 óra után érvényes 0 forintos percdíját „A Tele2 a 0 forintot is olcsóbban adja” fősorú printek és a már ismert, 20 másodperces robotos tévéspot népszerűsíti a hónap közepétől. Az ezzel párhuzamosan futó imázskampány az európai ügyfelek számát hangsúlyozva kívánja felhívni a figyelmet a Tele2 szolgáltatásaira. A „Több, mint 30 millió ügyfél Európában” fősorú printek napilapokban és magazinokban jelennek meg a Republic of Art kreatívjaival.

Media Zone

A Hyundai Motor Hungarynek februárban két promóciós kampánya is fut egymással párhuzamosan. Kishaszonjármű-értékesítését használtautó-beszámítási akció, személyautó-eladásait finanszírozási akció támogatja. A bruttó 250 ezer forint értékű beszámítási akciót „Használt furgonja a Hyundainál aranyat ér” fősorú printek támogatják január végétől az országos napilapokban (Blikk, Színes Bulvár) , az Atos, a Getz és az Accent modellek kedvező törlesztőrészletét pedig „Valódi Hyundai akár heti 4999 forintért” fősorú sajtóhirdetések népszerűsítik februártól az országos és vidéki napilapokban. A kreatívokat a Grey jegyzi, a médiatervezést és -vásárlást a Media Zone intézi.

MindShare

A Nike 2006-os női kampánya február 12-én indult a televízióban kétféle 60 másodperces tévéspottal, amelyek a kampány elején felváltva mennek a 30 másodperces rövidített verziókkal. Az egyik filmben egy női táncos, a másikban egy egész női tánccsapat győzi meg a célcsoportot arról, hogy hivatalos versenyek és többezres szurkolótábor nélkül is lehet valaki sportoló. A tévémegjelenéseket A/1, ill. B/1 méretű indoor plakátok, és online reklámok támogatják februárban.

Február 15-étől március 15-éig tartó kampányában az Austrian Airlines Dél-Európa és a Közel-Kelet felfedezésére biztat akciós repülőjegyeinek kommunikálásával. A Nizzát, Barcelonát, Isztambult, Larnakát és Dubait népszerűsítő printek a már jól ismert „Ez az Austrian. Repüljön Bécsen keresztül világszerte!” szlogennel jelennek meg a sajtóban (pl. Magyar Nemzet, Népszabadság, HVG, Nők Lapja), a rádióban, óriásplakáton és citylighton.
„Nyomatékos ajánlat!” fősorral és „ A megújult Mazda6 dízel, most 5 399 900 forinttól” akciós ajánlattal fut a Mazda6 január–februári kampánya. A Partners JWT álatla készített 1/1 oldalas színes printek az országos és megyei napilapokban, gazdasági és női lapokban, valamint az autós magazinokban jelennek meg. A printkampányt egy, az akciós árra fókuszáló, 20 másodperces rádiószpot támogatja a Danubius, a Sláger, az Info és a Klubrádió hullámhosszán.

Új pontgyűjtő rendszert vezet be februártól a Rossmann illatszerbolt-hálózat Magyarországon. A 20 százalékos kedvezményre jogosító szisztémát sajtó- és rádióhirdetések kommunikálják január végétől. A női hetilapokban megjelenő printeken a „20% kedvezmény Önnek! Tavaszváró készülődés a Rossmann-nál” fősor és a „Minden egy helyen – minden kedvező áron, a Rossmann-nál!” szlogen olvasható. A rádiókampány egy 30 másodperces spottal fut a Sláger rádióban és a Rádió1-en.

OMD Hungary

A Tropicana márkanév ismertségének növelése a célja a FÁÜ Rt. február elsején indított tévékampányának. A tavaly bevezetett prémiumgyümölcslé 15 másodperces átöltözős spotja egy bő hónapig látható az RTL Klub, a Viasat3, a Sport1 és a Discovery hirdesi blokkjaiban. A Tropicana szlogenje: „Csak gyümölcs. Se több, se kevesebb”. A kreatívokat a DDB készítette, a médiateendőket az OMD Hungary intézte.

A Vodafone Valentin-napi promócióval készül a szerelmesek ünnepére. A február első felében kommunikált akciós ajánlat lényege: aki február 1. és 15. között vásárol két Vodafone Select-előfizetést, és Valentin-opciót kér hozzá, akkor egy évig 0 Ft-os percdíjjal beszélhet egymás a két szám tulajdonosa. Az opció havidíja előfizetésenként 480 Ft. A promóció kétféle – egy Alcatel 159 és egy Sagem my300X – készülékajánlattal fut. „A szerelem beszédessé tesz” fősorú printekkel a sajtóban, citylightokon és POS-anyagokon találkozhat a célcsoport, a televízióban pedig egy 15 másodperces animált reklámfilm látható. A kreatívokat a Grey készítette, a médiafoglalást az OMD Hungary intézte.

Starcom

Mi jut eszünkbe Torinóról? A Juventus és a Fiat Auto mellett most még egy, helyesebben két dologgal is bővül a sor. A Fiat Magyarország ugyanis a februárban zajló téli olimpia alkalmából különleges meglepetésekkel várja vásárlóit. A „Torinói ajánlatok 2006″ gyűjtőnéven futó akciókat sportos hangulatú sajtó-, banner- és dm-kampány támogatja. A kreatív fejlesztést a D’Arcy Avenue Reklámügynökség végezte, a médiatervezés és -vásárlás feladatait a Starcom látta el.

A személyi jövedelemadó 1%-ának adományozására szólít fel a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége január 20-ától induló kampánya. A CLP-n, metrókocsiposzteren, villamosgrafikán, sajtóhirdetésben, dm-levélben és szórólapokon jelentkező kampány fő célja, hogy új szemszögből, az eredmény felől mutassa be a közösség tevékenységét. A mosolygó hívők és a „Legyen 1%-kal jobb a világ” fősor azt hirdetik: egy boldogabb világért érdemes adakozni. A kampány kreatív fejlesztését a D’Arcy Avenue Reklámügynökség végezte, a médiatervezés és -vásárlás feladatait a Starcom látta el.

Új televíziós imázskampánnyal jelentkezik a Spar-, Interspar- és Kaiser’s-áruházláncokat magába foglaló Spar Magyarország Kft. A helyi fejlesztésű és kivitelezésű tévészpotok a Spar minőségi élelmiszerkínálatát mutatják be az vásárló szemszögéből, otthoni ételkészítés közben. A kampány alapgondolatát, hogy a képek magukért beszélnek, halk zene és hatásos effektezés erősíti. A „Spar, a minőség garanciája” fősorral február 16-ától több csatornán futó kampány a D’Arcy Avenue Reklámügynökség kreatívműhelyében készült, a médiatervezés és -vásárlás a Starcom feladata volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik