Növekedtek a nemzetközi turizmusból származó bevételek

Dinamikusan növekedtek a nemzetközi turizmusból származó bevételek 2005. első negyedévében – közölte a Magyar Turizmus Rt. (MT Rt.) csütörtökön.Az év első hónapjában 844 millió euró volt a nemzetközi turizmusból származó bevétel, amely 10 százalékos növekedés a tavalyi év első negyedévéhez képest – áll a közleményben. Az adatokat a társaság a Magyar Nemzeti Bank által a [...]

Dinamikusan növekedtek a nemzetközi turizmusból származó bevételek 2005. első negyedévében – közölte a Magyar Turizmus Rt. (MT Rt.) csütörtökön.

Az év első hónapjában 844 millió euró volt a nemzetközi turizmusból származó bevétel, amely 10 százalékos növekedés a tavalyi év első negyedévéhez képest – áll a közleményben. Az adatokat a társaság a Magyar Nemzeti Bank által a fizetési mérleg alakulásáról csütörtökön közzétett tájékoztatója alapján közölte. Az idegenforgalom egyenlege pozitív volt, 299 millió eurót tett ki, amely az áruforgalomból származó hiányt jelentősen meghaladta.

A bevételek növekedése összhangban van a vendégforgalom növekedésével; 2005. első negyedévében a Magyarországra látogató külföldiek száma 8,6 százalékkal, a kereskedelmi szálláshelyek külföldi vendégforgalma 18,4 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest – közölte az MT Rt. a KSH adatai alapján.