Üzleti tippek

EU: szigorú szabályok

admin
admin

2003. 12. 11. 00:00

A hatékony diszkrimináció-ellenes politika nemcsak elvi kérdés, hanem üzleti szempontból is jó befektetés.

Minél változatosabb az egy munkahelyen dolgozó alkalmazottak kor, nem, vallás és munkaképesség szerinti összetétele, a cég rövid és hosszú távon annál nagyobb előnyökre számíthat – állapítja meg az európai bizottság egyik nemrégiben készített jelentése. A 200 európai vállalat körében végzett felmérés eredményein alapuló tanulmány szerint a munkahelyi sokszínűség rövid távon olyan figyelemre méltó előnyökkel jár, mint új piacok meghódítása, a költségek csökkentése és a teljesítmény fokozása. A faji, nemi és vallási szempontból heterogén kollektíva és a csökkent munkaképességűek foglalkoztatása hosszabb távon az üzleti partnerek és az ügyfelek szemében nagyobb megbecsülést és bizalmat, továbbá a humán tőkében minőségi javulást hoz a cégeknek. A megkérdezett vállalatok 69 százaléka vélekedett úgy, hogy a sokszínűséget felvállaló humán erőforrás politika javított a cég általános megítélésén. Ugyancsak 60 százalék felett volt azoknak az aránya, akik szerint a módszer nagyban hozzájárult a tehetséges munkaerő odacsalogatásához, illetve megtartásához.

Az Európai Bizottság ugyanakkor elismeri, hogy a cégeknek egyelőre csak kis hányada törekszik tudatosan arra, hogy különféle adottságú, korú, nemű és vallási meggyőződésű embereket egy kollektívába forrasszon össze.

Jogszabály a diszkrimináció tilalmáról

Az Európai Unió pontosan három évvel ezelőtt fogadta el azt az idén decemberben hatályba lépő jogszabályt, amely az európai munkahelyeken és a képzésben megtilt mindenféle diszkriminációt, legyen az vallásra, hitre, korra, csökkent munkaképességre vagy szexuális orientációra visszavezethető.

A nemek közötti esélyegyenlőség megteremtése távolabbi múltra tekinthet vissza az EU-ban, ahol az elvek szintjén már az Európai Gazdasági Közösséget létrehozó 1957-es Római Szerződésben is szerepelt. A szerződés szociálpolitikai része már akkor kimondta, hogy a nőknek és a férfiaknak egyenlő munkáért egyenlő bér jár. A munkahelyi diszkriminációról szóló, december elején életbe lépő irányelv a köz- és a magánszférában minden munkaadó számára előírja a munkahelyi szabályok felülvizsgálatát, hogy azok sem közvetlenül, sem közvetve ne adjanak módot a hátrányos megkülönböztetésre.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Domenico Lucano, mayor of the small Italian fishing village Riace, receives the 'Dresden Peace Award 2017' at the Semper opera in Dresden, Germany, 12 February 2017. Lucano receive the award for his committment to helping refugees. The 58-year-old man has been welcoming refugees flying from war and poverty since 1998. Photo: Arno Burgi/dpa-Zentralbild/dpa
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.