Új adótörvények: az állam járt jobban

Az új adószabályokból kiderül: jövőre 12-ről 25 százalékra nő az áram áfája, igaz, a kormány a kisfogyasztóknak kompenzációt ígér. A legnagyobb érvágás valószínűleg azokat éri, akik korábban kedvezményes lakáshiteleket vettek fel. Nőnek az állam bevételei az új adótörvények nyomán, de a népszerűség romboló ötleteket végül kiirtották az adócsomagból. A kormány nem részesít előnyben látványosan egyetlen [...]

Az új adószabályokból kiderül: jövőre 12-ről 25 százalékra nő az áram áfája, igaz, a kormány a kisfogyasztóknak kompenzációt ígér. A legnagyobb érvágás valószínűleg azokat éri, akik korábban kedvezményes lakáshiteleket vettek fel.

Nőnek az állam bevételei az új adótörvények nyomán, de a népszerűség romboló ötleteket végül kiirtották az adócsomagból. A kormány nem részesít előnyben látványosan egyetlen társadalmi csoportot sem, inkább igyekszik kiegyenlíteni a Fidesz éra részrehajlásait. Látványos adócsökkentés nem lesz, de nem valósul meg néhány idegborzoló ötlet sem, amelynek a kiszivárgása nagyban hozzájárult nyáron az MSZP népszerűség csökkenéséhez. Ez a summázata a véglegessé vált jövő évi adótörvényeknek.

A parlamenti szavazási marathon már csak formalitás volt, hisz a két koalíciós párt megegyezett a kulcskérdésekben, az ellenzéki módosító indítványok közül pedig csak egy jelentéktelent támogatott a szavazógép.