Rekordméretű balatoni repülőforgalom

Hatvan nagygéppel összesen közel 11750 utas fordult meg április 1-je és július 20-a között a sármelléki Balaton-West Airporton. Ez minden eddiginél nagyobb forgalmat jelent. Tavaly a teljes repülési szezonban száznégy alkalommal valamivel több mint tizenötezer nagygépes utast fogadtak. Ebben az évben pedig közel tizenkétezer utas fordult meg a repülőtéren, ami huszonhét százalékos – rekord mértékű [...]

Hatvan nagygéppel összesen közel 11750 utas fordult meg április 1-je és július 20-a között a sármelléki Balaton-West Airporton. Ez minden eddiginél nagyobb forgalmat jelent.

Tavaly a teljes repülési szezonban száznégy alkalommal valamivel több mint tizenötezer nagygépes utast fogadtak. Ebben az évben pedig közel tizenkétezer utas fordult meg a repülőtéren, ami huszonhét százalékos – rekord mértékű – forgalomnövekedést jelent. Ősz végére már húszezer fölötti utasszámmal számol a társaság.

Tíz évvel ezelőtt landoltak az első – svájci és oroszországi – nagygépek a balatoni régió légikikötőjében és az első szezonban összesen 6.478 utast szállítottak. Az idén hat német és svájci légitársaság, valamint a Malév charterjáratait fogadták; a legtöbbször Frankfurtból, Düsseldorfból és Berlinből érkeztek gépek tizenhat, illetve tizennégy alkalommal. Rövidesen minisztériumi tárgyalásokat kezdenek majd, hogy a Balaton-West Airport éjjel-nappali forgalomra alkalmas navigációs berendezésekkel legyen felszerelve.