Edinának ennyit kell félretennie, ha lakást akar

Edina lakásra gyűjt, szeretne lakásszámlát nyitni, de nem tudja, hogy minimálisan mekkora összeget kell félretennie. Vajon mekkora az a minimumösszeg, amivel el tudja kezdeni az államilag támogatott lakáscélú megtakarítást?

Meglepő lehet, de az államilag támogatott lakástakarék már havi 5 ezer forintos megtakarítással elkezdhető, hiszen a megtakarítás havi összege a futamidő alatt bármikor növelhető. Nyilvánvaló, hogy minél magasabb összeget tudunk félretenni, annál magasabb a futamidő végén felvehető összeg.

Fontos tudni, hogy az ideális havi befizetés 20 ezer forint, mert ekkora összegnél érhető el a maximális állami támogatás. Feltéve, ha a szerződésben meghatározott rendszerességgel és részletekben helyezzük el a befizetéseinket.

A lakástakarék legfontosabb előnye a rugalmassága és a biztonsága. Megválaszthatjuk a megtakarítási időszak hosszát (jelenleg 48-120 hónap között), vagyis azt az időszakot, amely alatt rendszeresen befizetjük a megtakarításainkat a lakásszámlánkra, ahol pénzünk mindvégig teljesen biztonságban van.

Edina most már nem jön zavarba, ha egy buliban a barátai megkérdezik tőle, hogy minimum mekkora havi összeggel lehet elkezdeni a lakásra gyűjtést.

További információk lakáscélú megtakarításokkal kapcsolatban, itt!