Emma Watsonék is elbúcsúztak a Dumbledore-t játszó Sir Michael Gambontől

Röviddel nyolcvanharmadik születésnapja előtt, tüdőgyulladásban elhunyt Sir Michael John Gambon, aki több mint hat évtizeden át határozta meg a brit

Röviddel nyolcvanharmadik születésnapja előtt, tüdőgyulladásban elhunyt Sir Michael John Gambon, aki több mint hat évtizeden át határozta meg a brit színjátszást. A színész hat mozifilmben alakította a Harry Potter-filmsorozatban a Roxfortot irányító Albus Dumbledore-t.

Halálhírére a filmek főszereplői is reagáltak a közösségi médiában. Daniel Radcliffe nyilatkozatot adott ki a lesújtó hírre reflektálva:

Michael Gambon elvesztésével a világ mostanra lényegesen kevésbé lett szórakoztató. Az egyik legbriliánsabb, legtermészetesebb színész volt, akivel valaha is volt szerencsém együtt dolgozni. Amire a leginkább emlékezni fogok róla, az az, hogy mennyire élvezte a munkáját: bohókás, fesztelen és vicces volt. (…) Az a szokása, hogy az újságírókkal való beszélgetések során elmosta a tények és a fikció határát, azt jelentette, ő volt az egyik legszórakoztatóbb ember, akivel valaha is sajtótájékoztatót akartál tartani.

Emma Watson az Instagram-sztorijában tisztelgett Gambon előtt:

Köszönjük, hogy megmutattad nekünk, hogyan kell a nagyságot könnyedén viselni. Hiányozni fogsz.

Rupert Grint, a filmsorozat Ron Weasley-je pedig azt írta közösségi oldalán:

Szomorúan hallottam Michaelről. Annyi melegséget és humort hozott minden forgatási napba. Gyerekként lenyűgözött, és személyes példaképemmé vált, amikor az életben megtaláltam a szórakozást és a különcséget. Minden szeretetemet küldöm a családjának.

Kapcsolódó