Rowan Atkinson becsapva érzi magát az elektromos autóktól, bár 9 éve olyat vezet

A színész tudja, miről beszél, hiszen villamosmérnöki diplomája van.

Terjedelmes írást közölt a Guardian hasábjain Rowan Atkinson. Ennek témája az elektromos autók használata volt. A színész óriási autóbolond évtizedek óta, írásában kiemeli, 18 éve vásárolta meg az első hibridhajtású autóját, 9 éve pedig olyat, ami már tisztán elektromos.

Lehet, hogy az elektromos autók kissé lélektelenek, de csodálatos a mechanizmusuk: gyorsak, csendesek és egészen a közelmúltig nagyon olcsón üzemeltethetők voltak. De egyre inkább úgy érzem, hogy egy kicsit becsaptak. Persze csak akkor fogod így gondolni, ha elmélyedsz a tényekben.

Atkinson – aki anno villamosmérnökként végzett – több ellenérvet is felhoz az elektromos autók, pontosabban az azokhoz szükséges akkumlátorok előállítása ellen.

Hozzáteszi:

A környezettudatos barátaim gyakran kérdezik tőlem, vegyenek-e elektromos autót. Azt szoktam mondani, hogy ha az autójuk egy öreg dízel, és sokat kocsikáznak a belvárosban, akkor érdemes megfontolni. De inkább kivárásra kell játszani. Az elektromos meghajtás egy napon valódi, globális környezeti előnyökkel járhat majd, de az a nap még nem jött el

Címkék: rowan atkinson