Élet-Stílus

Úton a segítség az anyához, aki nem talál cipőt 14 éves fia hatalmas lábaira

A tizennégy éves Eric Kilburn 208 centi magas, a lábai pedig amerikai méret szerint 23-asok, ami Európában nagyjából 58-asnak felel meg. A megtermett fiú anyjának évek óta megoldhatatlannak tűnő gondot okoz, hogy megfelelő méretű cipőket találjon Eric lábaira, most azonban úgy tűnik, javulhat a helyzet.

Nemrég mi is beszámoltunk a michigani Eric Kilburnről, aki tizennégy évesen bőven növésben van még, holott a testmagassága már elérte a 208 centit, a lábai pedig akkorára nőttek, hogy lehetetlen rájuk cipőt kapni. A fiú és az édesanyja, Rebecca nemrég a nyilvánossághoz fordultak, hátha valaki tud rajtuk segíteni. Úgy tűnik nem tették hiába – írja az Upworthy.

Bár a szokatlanul nagyra növő kamaszok általában valamilyen hormonrendellenességgel küzdenek, Eric esetében nem erről van szó, ő teljesen egészséges. Leszámítva, hogy a túl szűk cipők rendszeresen feltörik a lábait. Egy helyi lapnak adott interjúban Rebecca elmesélte, hogy tavaly, a család egyik barátja talált néhány pár 22-es Nike sportcipőt egy outletben, Kilburnék fel is vásárolták a készletet, de Ericet azóta már ezek a cipők is szorítják.

Mivel nagyobb cipőket egyetlen cég sem gyárt, az egyetlen megoldásnak a méretre készített ortopéd cipők tűntek, csakhogy ezekből egy pár nagyjából 1500 dollárba (közel 570 ezer forintba) kerülne, de ha ki is tudna fizetni a család, semmi sem garantálná, hogy Eric nem növi ki gyorsan.

Rebecca Kilburn azt mondta:

iszonyatosan frusztráló, ha az ember nem tud megadni a gyerekének egy olyan alapvető dolgot, mint egy pár cipő.

Miután az Ericről szóló cikk bejárta az amerikai sajtót, a család megkapta a várva várt segítséget.

Több sportszergyártó, így a Puma és az Under Armour is megígérte, hogy szakembereket küldenek Erichez, akik leveszik a méreteit, hogy egyedi cipőt készíthessenek neki. Hallva, hogy Eric kénytelen volt az utóbbi öt telet megfelelő téli lábbeli nélkül kihúzni, bejelentkezett a családnál a munkagépeket és bakancsokat gyártó CAT is.

A család számára online adománygyűjtés is indult, melyen tíz nap alatt közel 22 ezer dollár (kb. 8 millió forint) jött össze.

Rebbeca Kilburn azt mondja, bár nem sírós típus, napok óta örömkönnyeket hullat. Az egész családot elárasztják a pozitív érzelmek, nagyon hálásak az embereknek a hatalmas segítségért, amit egy hatalmas fiúnak nyújtanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik