Élet-Stílus

Járai Máté a Reggeliről: Megéreztem, hogy Lakatos Márk és én vagyunk veszélyben

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
Életében először rúgták ki.

Az RTL a múlt héten közleményben tudatta a nézőkkel, hogy Járai Máté távozik a Reggeli stábjából. A színész nem sokkal később megerősítette a hírt, mint kiderült, a csatorna nem hosszabbított vele szerződést.

Járai most a Blikknek nyilatkozott az eset kapcsán, mint mondta, már hónapokkal korábban, Szabados Ágnes és Tihanyi Péter csatlakozásának idején elkezte gyanítani, hogy véget fog érni a Reggelis pályafutása.

Tudtam, hogy ennek az az ára, hogy valakiknek távoznia kell. Esküszöm, azt is megéreztem, hogy Lakatos Márk és én vagyunk veszélyben. El is kezdtünk a pszichológusommal erre előre felkészülni. Persze így is hatalmas gyomros volt a számomra, mert engem a 44 évem alatt most rúgtak ki először. Lelkileg nehezen élem meg, de a terápia és Kíra segít ezen túljutnom. A feleségem próbálja tartani bennem a lelket, igyekszik felvidítani, de mi annyira egyek vagyunk, hogy ugyanúgy átéli a fájdalmamat

– mondta a lapnak a színész, akinek a csatorna lehetőséget kínált egy búcsúadásra vagy beszélgetésre, ő viszont nem kívánt élni ezzel, mert úgy érezte, nem tett volna neki jót.

A tévézésre a továbbiakban is nyitott, akár műsorvezetőként, akár szereplőként kapna lehetőséget. Jelenleg viszont a színházi munkáira koncentrál, most ezek a fellépések jelentenek számára biztos bevételt.

Bátrabban tudtam válogatni a felkérések között úgy, hogy volt egy másik, biztos állásom. Ez most megszűnt, ami nyilván anyagilag is nagy kiesés, jelenleg csak a színházi fizetésemből élek. Ez nem akkora összeg, amiből nagyon dőzsöl az ember, de szerencsére az elmúlt években jól ment és tettünk is félre belőle. Ezt nem akarjuk felélni, de megnyugvást ad, hogy ha kell, van mihez nyúlnunk. Az biztos, hogy jobban meg kell gondolnunk mire költünk, és meghúzni bizonyos kérdésekben a nadrágszíjat. Kíra már meg is tette, ő jelenleg Szegedre jár egyetemre, és már vonatozik, mert negyedannyiba kerül, mintha kocsival járna

– tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik