Élet-Stílus

Kiesett fog, lenyelt bogár, elütött riporter: a tévéműsorok legváratlanabb idei pillanatai

24.hu
24.hu
Bizarr és megható mozzanatok a világ televízióstúdióiból és az utcai bejelentkezésekből.

Az élő adás varázsa – szokták mondani ezekre az esetekre, de még ez a kifejezés sem érezteti eléggé, hogy mennyire bizarr, előre nem tervezett pillanatok kerülnek nap mint nap a tévéképernyőkre. Van köztük egészen hihetetlen, őrülten vicces és nagyon emberi is. Minden évben összegyűjtjük azokat a bakiparádékba illő mozzanatokat, amiket élő tévéműsorokban rögzítettek a kamerák, és utána a közösségi oldalakon terjedtek tovább. Az idén is volt miből válogatni.

A madarak nem léteznek, de bűnöznek

Egyből erősen indult az év: alig néhány nap telt el 2022-ből, amikor a Birds Aren’t Real, azaz a Madarak nem léteznek nevű konteó-parodista mozgalom alapítója, Peter McIndoe a WGN nevű csatorna reggeli műsorában (miközben természetesen arról értekezett, hogy a madarak nem léteznek), váratlanul fuldokolni kezdett (de legalábbis eljátszotta, hogy félrenyeli a tejeskávéját).

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Offensively Correct (@thatguyshane4.0) által megosztott bejegyzés


Az egyre népszerűbb mozgalom tagjai szerint amiket mi madaraknak hiszünk, valójában a kormányok által irányított drónok – és valljuk be, hogy a következő videóban felbukkanó szárnyas tényleg elég furán viselkedik.

Nicolás Krumm riporter egy chilei tévé hírműsorában épp egy rablási esetről számolt be, amikor őt magát is kirabolták, élő adásban:

Persze az, hogy egy riportert pont akkor rabolnak ki, amikor egy rablási ügyről beszél élő adásban, még nem jelenti azt, hogy ha egy tévés mondjuk a fegyveres erőszakról beszélne a kamerák előtt, akkor fegyvert fognának rá.

Ööö… Illetve… Várjunk csak: májusban történt, hogy a Fox 32 csatorna élőben kapcsolta Joanie Lum riportert, aki épp a fegyveres erőszakról beszélt a kamerák előtt. A lassításból látható igazán, hogy a tévés mögött elhaladó férfi fegyvernek látszó tárgyat fogott a stáb tagjaira.

Hiába, ez egy veszélyes szakma. Már tudja ezt Tori Yorgey, a nyugat-virginiai Huntingtonban működő WSAZ televízió riportere is, akit élő adás közben egyszer csak elütött egy autó. Persze ez nem gátolhatta meg abban, hogy pár másodperc múlva folytassa a munkáját.

Gratulálunk, ön nyelt

Hasonlóan professzionális módon tért vissza a pakisztáni árvízről szóló anyaghoz a kanadai Global News munkatársa, Farah Nasser, aki két mondat között lenyelt egy legyet.

Szintén Kanada a helyszín, és szintén akaratlan bogárevés következik; néhány nappal a fentebbi baleset előtt vagyunk, és bár itt nem riporter az áldozat, attól még remekül illeszkedik az összeállításunkba az eset, hiszen ez is élő adásban történt. Ontario állam miniszterelnöke, Doug Ford egy méhet fogyasztott el sajtótájékoztatója közben:

A két kanadai esetben a szájakban kéretlen és váratlan többlet mutatkozott, a következő bejátszásban pedig ennek az ellenkezője történik: olyasmi jön ki a szájból, aminek nem kellene. Egy fog.

Az ausztrál Craig Bennettnek a bulvárhírek kellős közepén távozik az egyik foga. Mint kiderült, a riporter aznap a reggelinél ráharapott egy keményebb falatra, és már akkor érezte, hogy valami nem stimmelt, de reménykedett, hogy a fog mégis bent marad. Nem így történt.

A család az család

Veszélyes szakma az újságíróké, említettük nem sokkal korábban, és ez akkor is igaz, ha közben akad a képviselői között olyan is, aki bizonyos veszélyhelyzeteket már előre lát – igen, a meteorológusokra célzunk. Az NBC Washington csatorna időjósa, Doug Kammerer például élő közvetítés közben hívta fel telefonon a gyerekét, miután rájött, hogy a tornádó, amelynek közeledtére épp figyelmeztette a kedves nézőket, olyan útvonalon halad, amely érinti marylandi házukat.

Kent, ott vagy? Oké, azt szeretném, hogy most menjetek le a pincébe. Tornádóriasztást kaptunk. Kérlek, gondoskodj róla, hogy te és Cally menjetek le, amilyen hamar csak tudtok.

Hogy ne vészhelyzettel zárjuk az éves összefoglalót, jöjjön még egy szívmelengető pillanatokat bemutató videó: Kiyerra Lake, a michigani WLNS televízió bemondója épp egy élelmiszerbankokkal, adományozással kapcsolatos riportot vezet fel élő adásban, amikor megjelenik párja, és egyben kollégája, Jorma Duran, és ott, helyben megkéri a kezét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik