Mentőexpedíciót indítottak az eltűnt túrázó után, aki nem veszi fel, ha ismeretlen szám hívja

Még akkor sem, ha az ismeretlen szám a mentőket jelenti.

Egy túrázó eltévedt Colorado állam legmagasabb hegyén, a 4401 méteres Mount Elberten, a hatóságok ezért el is kezdték a megtalálására indított expedíciót, illetve többször is próbálták felhívni telefonján, de ő nem reagált. A helyzet végül szerencsésen megoldódott, hiszen a túrázó visszatalált az autójához, és a hatóságoknak is sikerült felvennie vele a kapcsolatot.

Amikor arról kérdezték, hogy miért nem reagált a mentőcsapat hívásaira, akkor azzal a banális indokkal magyarázta a dolgot, hogy nem ismerte a telefonszámot, amiről hívták.

A történetet nevelő célzattal osztotta meg közösségi oldalán a helyi mentőszolgálat, a Lake County Search and Rescue.

A túrázó eltűnéséről azután kaptak bejelentést, hogy nem tért vissza az október 18-i expedíciójáról. A keresőcsapatok másnap átfésülték a területet, de nem jártak sikerrel. Közben hívogatták is az eltévedt túrázót, de ő nem válaszolt a hívásokra.

Az elérhetetlen kalandor feltételezhetően letért a kijelölt ösvényről, és kereséssel töltötte az éjszakát. Végül sikerült megtalálnia az ösvényt és visszatérnie az autójához, de abból, hogy a hatóságok eltűntnek nyilvánították, és keresőexpedíciót indítottak a megtalálására, neki semmi nem tűnt fel.

„Az alany figyelmen kívül hagyta a többszöri telefonhívásunkat, mert nem ismerte fel a számot” – áll a közleményben, ami az alábbi jó tanáccsal folytatódik:

Ha az útvonalterv szerint késésben van, és ismételt hívásokat kap egy ismeretlen számról, kérjük, vegye fel a telefont. Lehet, hogy egy mentőcsapat próbál megbizonyosodni arról, hogy biztonságban van!

A hasznos tanácsot legalább annyira célszerű megfogadni, mint azt, hogy ilyen esetben üzenetet is lehet írni, hátha utána felveszi a telefont az ismeretlen számokkal szemben bizalmatlan másik fel.