Élet-Stílus

Akkorát robbantottak a nemfelfedő partin, hogy a földrengésriasztók is bejeleztek

Susan Sheldon / EyeEm / Getty Images
Susan Sheldon / EyeEm / Getty Images
Kissé túlzásba vitte születendő gyermeke nemének bejelentését egy New Hampshire-i család. Akkorát robbantottak egy elhagyatott kőbányában, hogy a detonáció hangja a szomszédos államokban is hallatszott, és bejeleztek a környékbeli földrengésjelzők.

Egy hatalmas robbanás hangja miatt kapott riasztást a rendőrség kedden este a massachusettsi államhatártól nem messze fekvő, New Hampshire-i Kingstonban. Az egyenruhások hamarosan megérkeztek a Torromeo kőbányához, ahol a legnagyobb meglepetésükre békésen bulizó embereket találtak – írja a Guadian című brit lap.

A bányában egy család tartott partit, melyen egy születendő gyermek nemét jelentették be a szülők. A bejelentéshez 36 kilónyi Tannerite nevű robbanóanyagot használtak. Ez a robbanószer az Egyesült Államokban jellemzően szabadon beszerezhető, a leggyakrabban lőgyakorlatokon, célpontként használják.

A környéken lakók arról számoltak be, hogy a házaikat megrengette a robbanás hatalmas ereje, néhány ingatlanban kár is keletkezett. A robbanásban senki sem sérült meg, de többen jelentették, hogy megrepedt a házuk alapja.

Az ember, aki megvásárolta és felrobbantotta a robbanóanyagot feladta magát a rendőrségnek. Az ügyben egyelőre folyik a nyomozás, így egyelőre nem tudni, milyen vádpontokban emelnek majd vádat az elkövető ellen. A születendő gyerek fiú lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik