Élet-Stílus koronavírus

Nem hajlandó elhagyni a karanténba zárt hajót egy amerikai házaspár

Bár megkezdődött az Egyesült Államok állampolgárainak evakuálása a koronavírus miatt karanténba zárt, Japán partjainál veszteglő Diamond Princess nevű luxushajóról, egy amerikai ügyvéd és a felesége úgy döntöttek, inkább maradnak, mert a fedélzeten érzik magukat a legnagyobb biztonságban.

Matthew Smith ügyvéd szerint teljesen elhibázott az amerikai hatóságok terve a Diamond Princess luxushajó fedélzetén karanténba zárt utasok evakuálásáról – írja a New York Post.

A jogász a hajó február eleji karanténba zárása óta rendszeresen posztol a Twitteren arról, hogy milyen az élet a fedélzeten. A közösségi portálon írt arról is, miért tartja elhibázottnak az amerikai utasok evakuálását.

Smith azt írja, az amerikai hatóságok anélkül akarják két repülőgépre felzsúfolni és hazaszállítani az amerikaiakat, hogy letesztelnék, megfertőződtek-e az új típusú koronavírussal, a vizsgálatot csak az Egyesült Államokban végeznék el. Smith szerint, ha csak egyetlen emberben is lenne jelen a vírus, biztosan megfertőzné a többieket is a repülőúton.

Mivel a hazaszállítás után még legalább két hét karantén vár az amerikaiakra, a jogász úgy gondolja, a legjobb, ha a feleségével együtt még legalább egy hetet a hajón töltenek, ahol aztán mindenkit letesztelnek majd.

Japán amerikai nagykövetsége levélben értesítette a Diamond Princess amerikai utasait és személyzetét az evakuálásról, és azt is hozzátették, hogy március 4-ig ez az utolsó lehetőségük, hogy hazatérjenek.

Az amerikai hatóságok az írják, senkit sem fognak felengedni az Egyesült Államokba tartó repülőgépekre, akiken látszanak a betegség tünetei, pontos teszteket azonban majd csak otthon végeznek az utasokon, ahol további karantén vár majd rájuk.

(kiemelt kép: MTI/AP/Jae C. Hong)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik