Élet-Stílus

Mindenki divatos, függetlenül attól, hogy mit vesz fel

Az elmúlt napokban rendezték meg Firenzében 94. alkalommal a Pitti Uomót, ami majdnem olyan, mint egy divathét, csak ez egy vásár, ahol tényleg minden férfi megtalálhatja a magának tetsző dolgokat. Pláne akkor, ha valamennyire fogékony a divatra, azon belül is inkább a látványosabb dolgokra. Az eseményen készült fotókból pedig egy egészen hatalmas újdonságot tudhattunk meg: akármit is veszel fel, divatos vagy.

Június 12-15. között tartották a 94. Pitti Uomo nevű vásárt, ami egyben a férfidivat egyik legjelentősebb show-ja és kiállítása is. A 94-es szám kicsit megtévesztő, mert évente kétszer is megrendezik ezt az eseményt, szóval közel sem száz éve létezik a jelenség, amikor Firenze utcáit ellepik a divatosabbnál divatosabb férfiak, akik ilyenkor nem csak hogy szeretik, de el is várják, hogy lefotózzák őket.

A Pitti Uomo eredetileg egy olyan szakmai rendezvény, ahol az üzletek a vásárlóközönség igényeit figyelembe véve választhatják és rendelhetik meg a kiállító divatházak termékeit, vagyis ez egy nagyon szakmai show, ami elvileg kevésbé teátrális, mint egy átlagos divathét. Utóbbinak legtöbbször már inkább a meghökkentés a célja, ettől függetlenül viszont persze itt is láthattunk pár egészen lehetetlen és funkciótlan dolgot. Bár eközben hasonlóan lehetetlen szettekben rohangáltak az utcán is a férfiak, szóval nem is annyira biztos, hogy az, ami otthon a gép előtt ülve furának tűnik, az a való életben is az.

Sőt, elnézve a Firenze utcáin sétáló férfiakat, egyre inkább azt kell mondjuk, a divat eljutott odáig, hogy gyakorlatilag már mindenki divatosnak számít, függetlenül attól, hogy mit vesz fel.

Galéria
Fotó: Getty Images

Kiemelt kép: Claudio Lavenia/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik