Szegény kis sün berúgott, mint egy szamár

Egy eldobott, törött likőrösüvegből szlopálta tele magát, de már jobban van.

„Pont úgy érzi magát, mint az a fickó, akit reggel hatkor látunk összeesni a bár előtt” – mondta Osuuin Geushans, állatorvos arról a sünről, akit egy jó szándékú járókelő szedett össze az utcán, és vitt be hozzás a hollandiai Arnhemben.

Az állat élelmet keresett a szemét között, ahová valószínűleg tojásillat csábította. Étel helyett azonban egy törött tojáslikőrös üveget talált, amiből alaposan beszürcsölt. Megtalálója kiterülve, az italtól mocskosan talált rá.

„Normális esetben a sünnek össze kellett volna gömbölyödnie, hogy védekezzen, ehelyett elnyúlva feküdt, és amikor a megtalálója megérintette, nyögve rámorgott, pont úgy, mint amikor a nagyon részeg ember rámordul az őt piszkálókra” – mesélte az orvos.

A doktor szerint, akárcsak egy emberre, a sünre is kemény másnaposság vár, amiből valószínűleg hamar, teljesen felépül, akkor újra szabadon engedik majd – írja a Daily Mail. Geushans elmondta: az eset nagyon jó példája annak, hogy a figyelmetlen ember úgy tud komoly károkat okozni a természetben, hogy nem is sejti.