Tornóczky Gusztáv József

hindu/vaisnava (Krisna-hívő) oktató, jógaoktató, testnevelő, PhD hallgató

A Magyar Testnevelési Egyetemen végeztem középiskolai testnevelő tanárként és úszás szakedzőként, itt ismerkedtem meg az autogén tréning relaxációs módszerével is. Jelenleg a XIV. kerületi Heltai Gáspár Általános Iskolában tanítok, a Sarasvati Alapítvány tradicionális jógaoktató képzésének vagyok az egyik oktatója és a Semmelweis Egyetem Sporttudományi Doktori Iskola PhD hallgatójaként jóga-rekreáció témában kutatok.

Az évek során többfajta szakképzést végeztem: a Magyar Gordon Iskola B.E.T. tréningjét Debrecenben, majd az Euromenedzser Rt. A korszerű csapatépítés módszerei és A csapatműködési készségek továbbfejlesztése tanfolyamait Szegeden, a Vaishnava Training and Education Kommunikációs tréning és Tanárképző I. kurzusait Budapesten.

Krisna-hívő vagyok már lassan 20 éve, a hindu / vaisnava lelkiség és a Védák tanításai nagyon érdekelnek, ezért 2000-ben nemzetközi Bhakti-sastri vizsgát tettem a védikus filozófiából. Ezen elveket alkalmazom életemben is: vegetáriánus vagyok, nemdohányzó és alkoholt sem fogyasztok. Indiában háromszor jártam, 1 hónapos zarándoklatokon vettem részt. A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége kommunikációs referenseként dolgoztam 2005 és 2009 között a Társadalmi Kapcsolatok és Sajtóiroda tagjaként, majd 2009-2012-ig a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskolán oktattam védikus filozófiával és kommunikációval kapcsolatos tantárgyakat.

Német nyelvből felsőfok szóbeli és egynyelvű középfok vizsgát tettem (Münchenben, Goethe-Institut), angolul társalgás szinten beszélek.

Tagja vagyok a World Leisure Organisation-nak és a Magyar Sporttudományi Társaságnak. A Vallásközi Párbeszéd Társasága egyik alapító tagja vagyok.

Gimnazista korom óta foglalkozom jógával, ebből a témából írtam szakdolgozatomat az egyetemen és végzem kutatásaimat  doktorandusz hallgatóként. Hatha jógázom, astanga vinyasa jóga és gerincjóga tréningeket is végeztem és ezeket alkalmazom gyakorlásom és oktatásom során.

Címkék: életrajz