Egy szexshop miatt szerethető Budapest?

A magyar főváros egyik különlegességére egy Los Angeles-i utazós blog hívja fel a figyelmet.

A szerző, „juliab” Budapestről szóló bejegyzésében hosszan méltatja a főváros kettősségét: a városban ugyanis egyszerre van jelen – gyakran egy épületen belül is – a régi és az új. Minden további nélkül sétálhatunk középkori hangulatú, szűk kis utcákon úgy, hogy néhány sarokkal odébb már egy forgalmas sugárútra lyukadunk ki.

A blogger olvasói figyelmét most a Károly körút egyik különlegességére: a zsinagógával szemközti szexshopra hívja fel. Az utca egyik legszebb házában berendezett boltocska egy optika és jó néhány zsaluzott ablak tőszomszédságában működik. (ITT és ITT nézhet róla képet.)

A blog egyébként nem az első, ami amerikaiaknak ajánlja – forrón – Budapestet. Korábban a Times online változatának utazás rovata írt hosszabban a magyar fővárosról. Akkor a szerző egy 36 órás tartózkodáshoz válogatta össze a legjobb programokat, melyek közül nem hiányozhatott egy Tisza Cipő beszerzése, az Onyx és a Corvintető sem. Mindeközben a magyar éjszakai élet is világhírre tett szert: két szórakozóhely, az A38 és a Szimpla romkocsma is a  világ 100 legjobb bárja közé került.