Élet-Stílus

Ki lesz az NHL királya?

A címvédő orosz Alekszandr Ovecskin, a kanadai Sidney Crosby és a svéd Henrik Sedin közül kerül ki az észak-amerikai profi jégkorongliga alapszakaszának legértékesebb játékosa, azaz MVP-je.

A Washington Capitals orosz menője, Alekszandr Ovecskin 109 ponttal zárta az alapszakaszt (50 gól, 59 gólpassz), hosszú idő után az első olyan játékos lehet, aki egymást követő három szezonban is elnyeri a Hart Trophyt. Ez a bravúr legutóbb a legendás Wayne Gretzyknek sikerült, igaz ő 1980 és 1987 között nyolcszor (!) győzött.

A címvédő Pittsburgh Penguins olimpiai bajnok csatára, a 2007-ben diadalmaskodó Sidney Crosby karrierje során először jutott ötven gól fölé (51), Steven Stamkosszal (Tampa Bay Lightning) megosztva lett a tengerentúli profiliga legjobb góllövője.

Henrik Sedin 112 pontjával az alapszakasz legeredményesebb játékosa volt, az első olyan játékos a Vancouver Canucks történetében, aki elnyerte az ezzel járó Art Ross díjat. Most ő lehet az első vancouveri, aki a legértékesebb hokisnak járó címet bezsebeli.

A három jelölt közül Crosby és Sedin csapata még versenyben van a rájátszásban, Ovecskinék viszont az első körben kénytelenek voltak búcsúzni, miután 1-3-ról kikaptak a 8. helyen rangsorolt Montreal Canadienstől. Az MVP-t június 23-án nevezik meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik