Élet-Stílus

Bayern: a bosszú hidegen a legjobb

A Manchester United-Bayern párharcot természetesen nem csak az érintett nemzetek sportlapjai kommentálták. A semleges országok sajtójában is a címlapra került a manchesteri futballdráma.

Az angol-német párharcot külföldön is figyelemmel követték. A Calciopoli újratárgyalásával elfoglalt olasz lapok közül a La Gazzetta dello Sport megérdemelt német továbbjutásról számolt be, illetve arról, hogy 2003 után először fordul elő, hogy a BL-elődöntőben nincs angol csapat.

A Tuttosport Robben előtt emelt kalapot „Robben che gol!”, illetve egy olasz közmondással utalt az 1999-es történtekre is „a bosszú olyan fogás, amely hidegen tálalva a legjobb”. A Corriere dello Sport manchesteri összeomlást emlegetett. Az olasz lapok egyetértettek abban, honfitársuk, Nicola Rizzoli jól döntött, amikor kiállította Rafaelt.

A spanyol újságok is kitértek az olasz bíró tevékenységére, a Marca cikkírója úgy érezte, a játékvezető megkegyelmezhetett volna a „magát kiállító” brazilnak, ugyanakkor méltatta a bajorok helytállását „eposzi volt a Bayern. Megküzdött az elemekkel, s joggal ünnepelt egy drámai összecsapás után.” „A Bayern pontott tett az angol dominancia végére” című írásában az AS szakértője arról értekezett, hogy a „kontinentális nagy klubok immár képesek azzal az intenzitással játszani, amivel az angolok, fizikailag sincsenek már hátrányban. A Bayern taktikusan játszva jobban idomult a körülményekhez, a labdatartásra épülő játékának köszönhetően nem jött zavarba emberelőnyben, és továbbjutott.”

Az immár a szintén továbbjutó Olympique Lyon szemszögéből is szemlélődő France Football „A Bayern ismét magasan” c írásában elsősorban a Robben-Ribéry párost és a bajor küzdőszellemet dicsérte.

Az aranylabda szavazásáról is híres szaklap megemlítette, hogy amit a bajorok kicsiben véghezvittek az Old Traffordon, azt nagyban produkálták egész idényben: rossz kezdés után talpra álltak, és az élre törtek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik