Élet-Stílus

Harmadik mérkőzésén is kikapott a Pécs

Harmadszor is kikapott a MiZo Pécs a női kosárlabda Euroligában, miután csütörtökön a harmadik fordulóban alulmaradt a vendég spanyol Salamancával szemben.

A legutóbb ezüstérmes – és az áprilisi négyes döntőnek otthont adott – Salamanca 4-0-s pécsi előnynél talált be először, majd főként Vajda Annának köszönhetően nemsokára már 16-8-at mutatott az eredményjelző.

Az első Euroliga-győzelmükre hajtó pécsiek – bár egyetlen triplát sem dobtak – a második negyedben sem adták ki a kezükből a vezetést, az ex-soproni Olekszandra Gorbunovával felálló rivális csak két pontra tudta megközelíteni őket. A félidőben 36-34 volt az állás.

Nagyszünet után – a meccs során először – előnybe került a spanyol alakulat, főleg Isabel Sanchez és LeCoe Willingham szomorította a közönséget. A 46-49-ről induló zárószakaszban Füzy Ákos együttese – amelyben csak Vajda Anna és Fegyverneky Zsófia remekelt – fogcsikorgatva küzdött a felzárkózásért, ám a sok kimaradt vagy kidolgozatlan helyzet miatt csak tovább nőtt a különbség.

A 0/3-nál tartó pécsiek jövő szerdán a horvát Gospichoz látogatnak.

nyilatkozat

Füzy Ákos vezetőedző:
“Az első félidőben mi kontrolláltuk a játékot, de sajnos elfogyott az előny. A szünet után nem találtuk a váltásokat, ráadásul a kulcsjátékosoknál faultproblémák jelentkeztek, és csereként csak 18 éves gyerekeket tudtam beállítani. Pár embertől többet várok, most türelemre lesz szükségünk, hogy meginduljon felfelé a csapat.”

női euroliga

3. forduló, B csoport:
MiZo Pécs 2010-Salamanca (spanyol) 60-69
(20-17, 16-17, 10-15, 14-20)
A magyar csapat legjobb dobói: Fegyverneky 15, Vajda 14, Ohlde 12

Ajánlott videó

Olvasói sztorik