Többen rosszul lettek a budaörsi reptérre szervezett koncerten

A környékbeli lakosok pedig csendháborításra panaszkodtak.

A 24.hu újságírója és több olvasónk is negatív tapasztalatokról számolt be a Supernova Techno által a budaörsi reptéren megszervezett, augusztus 24-i Boris Brejcha-koncerttel kapcsolatban. A beszámolók szerint a helyszínen 1999 forintba került egy-egy palack félliteres víz.

Olvasónk felvétele

Kollégánk előre megvette a jegyet, mégis másfél órát kellett sorban állnia a tűző napon a bejutáshoz, majd újabb hosszú sorban állás következett, mire vizet tudott vásárolni. Olvasóink is hasonlóról számoltak be, a szervező és az esemény Facebook-oldalát ellepték az elégedetlen kommentek.

A beszámolók szerint többen próbáltak segítséget kérni, végül a helyszínre kivezérelt mentők nyittattak slagokat, hogy azokból adjanak inni. Többen a pultoknál zajló kiszolgálásra panaszkodtak, más a biztonsági szolgálattal kapcsolatban fogalmazott meg kritikát. Sokan végül a koncert vége előtt hazamentek.

A rendezvényre mintegy 15 ezren voltak kíváncsiak. Boris Brejcha 2023-ban az Arénát töltötte meg, akkor szintén a Szupernova Techno volt a szervező, de hasonló problémák nem adódtak.

A koncert nemcsak a helyszínen váltott ki elégedetlenséget, de a pihenni vágyó lakosok körében is. Egy olvasónk hívta fel a figyelmet arra, hogy a budaörsi lakosokat tömörítő Facebook-csoportban is rengetegen panaszkodtak a hangerőre, amely állításuk szerint 22:00 óra után is zavaróan magas volt. Többen be is jelentették a csendháborítást a hatóságoknak, és akadt olyan is, aki meg is mérte a hangerőt, és azt írta, hogy 2km-re, 22 óra után 2 perc átlaga 54 dB volt, a maximum pedig 61 dB, „miközben a jogszabály szerint a csendháborítási határérték 22 és 6 óra között 40-45 dB.”

A koncert lebonyolításával kapcsolatos kérdésekkel megkerestük a szervezőt, amennyiben válaszolnak, frissítjük a cikket.

Frissítünk!

A koncertet szervező Supernova Techno Kft. vasárnap este a Facebookon reagált az elégedetlenségre. Azt írták, hogy bocsánatot kérnek „a 2024. augusztus 24-ei, Budaörsi Reptéren megrendezett eseményen tapasztalt negatív élményekért. Cégünk prioritása, hogy a szórakozni vágyók rendezvényeinken a lehető legkomfortosabban érezzék magukat, ezért vendégeink visszajelzései alapján belső vizsgálatot indítunk a felelősök mihamarabbi megtalálásának érdekében.”