Belföld

A palesztin nagykövet Hegedűs Loránt lelkésznél járt, aki megalapította a magyar Hamaszt

MTI
MTI

Istentiszteleten látta vendégül Hegedűs Loránt református lelkész Fadi Elhusseini palesztin nagykövetet, a Szabadság téri Hazatérés Templomában tartott vasárnapi eseményt Ima a Szentföld békéjéért címmel hirdették meg, írta a Népszava.

A rendezvényről a YouTube-ra felkerült egy tudósítás, ennek alapján a lelkész jórészt a zsidóság és egy meg nem nevezett rabbi bírálatával foglalatoskodott igehirdetésében. A lap felhívja a figyelmet arra,  hogy Hegedűs Loránt létre hozott egy Hazafias Magyarok Szövetsége nevű szervezetet, amelynek rövidítése: Hamasz. Antiszemitának tartott megnyilvánulásai miatt a lelkész ellen több eljárás is indult a református egyházban.

A rendezvényen felszólalt Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke és parlamenti képviselője is, aki – miközben a béke fontosságáról beszélt – terrorállamnak nevezte Izraelt.

A palesztin nagykövet, miután beszédet mondott az egybegyűlteknek, a templom előterében lévő Horthy-mellszobor előtt nyilatkozott: „hazug propagandával” vádolta Izraelt, és azt üzente a magyaroknak, hogy  ne higgyenek el mindent, amit a hírekben látnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik