Belföld

Junior Prima díjat kapott Csóti Rebeka, a 24.hu képszerkesztője

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Ismeretterjesztés és média kategóriában Junior Prima díjat érdemelt ki Csóti Rebeka, a 24.hu képszerkesztője, lapunk illusztrációinak készítője.

A szerdai díjátadón elhangzott, hogy az idén 36 jelölt volt, a szűkített listára tízen kerültek fel, közülük választották ki a nyerteseket, három nőt és három férfit.

Kovács Tibor, a Ringier Hungary Kft. ügyvezető igazgatója méltatásában arról beszélt, az írott sajtó sajátossága, hogy az ott alkotók, a médiatermék készítői egymásra vannak utalva. Az, hogy a fekete-fehér betűből egy asszociációs játék során kép legyen a fejünkben, az olvasás és az emberi civilizáció csodálatos adománya, de van egy másik adománya is: amikor a képből lesz szöveg a fejünkben.

Varga Jennifer / 24.hu

Ez egy olyan adottság, amit leginkább a fotósok, képpel, fénnyel dolgozók képesek értékelni és elénk hozni. Azokat a pillanatokat, amik akár a mindennapi életben, a történésekben, az eldugott kis falvakban vagy olyan politikai összefüggésekben is rejlenek, amiket bonyolult intellektuális folyamat során akarunk megérteni. Ezt segíti mindaz, amit a kép mellé ad. Erre kevés ember képes, a mi díjazottunk egy ilyen kolléga

– mondta Csóti Rebekáról, akivel kapcsolatban emlékeztetett, jelentős kiállításokon vett részt, bizonyított a vidéki és országos sajtóban, printben is és online-ban is kipróbálta magát, és ebben a karrierívben az új felhasználók megszólításában is bizonyította tehetségét.

Csóti Rebeka mellett kitüntették Berecz Pétert, az ATV munkatársát, Holló Bettinát, az Index újságíróját, Kisbali Bencét, a Petőfi Rádió munkatársát, Kövesy Károlyt, a Portfolio újságíróját és Lengyel Emesét a Mediaworkstől.

A Junior Prima díjat 2007 óta osztják ki, amikor a Prima Primissima díj életre hívói úgy döntöttek, hogy önálló díjjal jutalmazzák a kiemelkedő teljesítményt nyújtó harminc év alatti fiatalok közül azokat, akik a jók közül is a legjobbak. A Junior Prima díjnak öt társalapítója van, mindegyikük egy-egy önálló kategória mecénási feladatait vállalta fel. A Magyar Fejlesztési Bank a tudomány, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. a zene, a Docler Holding a népművészet, a KAVOSZ Zrt. (2014-ig az Erste Bank) a sajtó, az FHB Bank (majd 2017-től a Takarékbank) a színházművészet terén kiemelkedő fiatal tehetségeket támogatja.

Az alábbi galériában Csóti Rebeka lapunkban megjelent, illetve az ARC kiállításon látható illusztrációiból válogattunk:

Galéria
Agymosás című illusztráció, ami a 2022-es ARC kiállításon is látható volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik