Kövekkel dobált, majd félholtra vert brahiból egy hajléktalant egy 13 és egy 16 éves fiatal, egyikük még videót is készített

Elismerték a bántalmazást az életveszélyt okozó testi sértéssel vádolt fiatalok.

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt állítja bíróság elé a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség azt a két fiatalt, akik tavaly novemberben brahiból agyba-főbe vertek egy hajléktalan férfit Oroszlányban.

dr. Borbély Veronika, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a vádlottak elismerték a bántalmazást, és azt mondták, hogy elkezdték provokálni a sértettet, majd miután ez nem tetszett neki, elkezdték bántalmazni.

A 13 és 16 éves fiatal egy parkban keveredett szóváltásba a későbbi áldozatával. A fiatalok apró kavicsokkal dobálták, sértegették és provokálták a férfit, majd nem sokkal később az egyikük egy faággal, a másikuk pedig tenyérrel arcon vágta a padon ülő férfit.

Amikor a férfi segítéségért kiabált az elkövetők elszaladtak, azonban mivel nem érkezett segítség, még háromszor bántalmazták az áldozatukat. A legutolsó rúgást az egyik fiatal még videóra is vette a telefonjával. A megvert férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség az idősebbik támadóra fiatalkorúak büntetés-végrehajtási intézetében lévő fogházbüntetést, míg a társával szemben próbára bocsátást kért azzal, hogy rendeljenek ki mellé pártfogót. Ezen túlmenően a főügyészség mindkét vádlott vonatkozásában azt is indítványozta, hogy iskolai tanulmányaikat folytassák és vegyenek részt indulatkezelési tréningen.

Kapcsolódó