Bűnügyi felügyeletbe helyezték a főorvost, aki diszkrét kezelést biztosított százezrekért a pszichiátrián

Engedély nélkül nem hagyhatja el Nagykanizsa közigazgatási területét.

Bűnügyi felügyeletbe helyezte a Zalaegerszegi Járásbíróság nyomozási bírája azt a nagykanizsai főorvost, akit azzal gyanúsítanak, hogy százezrekért diszkrét kezelést biztosított a VIP szobájában azoknak, akik el akarták kerülni a nyilvánosságot.

A Zalaegerszegi Törvényszék tájékoztatása szerint bűnismétlés megakadályozása miatt, és a gyanúsított jelenlétének a biztosítása érdekében rendelték el két hónapra a kényszerintézkedést. Az orvos engedély nélkül nem hagyhatja el Nagykanizsa közigazgatási területét és a tartózkodási helyét sem változtathatja meg. A végzés jogerős.

A főorvost azzal gyanúsítják, hogy százezrekért diszkrét kezeléseket biztosított a VIP szobájában a pácienseinek.

A rendőrség korábban azt közölte, hogy a betegek két budapesti személy közvetítésével jutottak hozzá az ellátáshoz, amiért több százezer forintot fizettek. Ezután a páciensek elhelyezését és kezelését már a 62 éves osztályvezető végezte.

Az előre meghatározott összegeket az egyik elkövető párjának számlájára utalták az ügyfelek, ebből kapta meg részesedését az orvos is, aki többször családtagjai bankszámláira kérte annak továbbítását.