Tényleges életfogytiglant kapott a férfi, aki bozótvágóval esett exe új férjének Mozsgón

A férfi 10 évet kapott korábban emberölésért.

Tényleges életfogytig tartó fegyházra és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a Pécsi Törvényszék azt a harmincas éveiben járó férfit, aki bozótvágóval támadt az exe új férjére a mozsgói szőlőhegyen.

A Pécsi Törvényszék  tájékoztatása szerint a férfi korábban élettársi kapcsolatban élt a későbbi áldozata feleségével. Ez akkor szakadt meg, amikor a szigetvári férfit lecsukták tíz évre emberölésért. A férfi a szabadulása után újra összejött a volt élettársával, de a nőnek elege lett a viselkedéséből, ezért hazaköltözött a férjéhez.

A szigetvári férfi magához vett a tartózkodási helyén egy bozótvágót, majd közölte a rokonaival, hogy megöli a volt élettársát és a párját is. Este tíz körül el is ment hozzájuk, de a kutyák ugatni kezdtek, amikor besurrant a kiskapun. A házból kilépő férj észrevette a vádlottat, aki a kezében lévő bozótvágóval felé tartott, miközben azt kiabálta, hogy „meg foglak ölni, meghalsz!”

A férj visszafutott a házba, becsukta az ajtót és megpróbálta megakadályozni, hogy a támadó bejusson, eközben azonban elesett. A férfi így bejutott a házba, majd többször a földön fekvő, később, a dulakodás közben felálló férfi nyakára irányuló kaszáló mozdulatokat tett a bozótvágóval,  de azokat az áldozat elhárította azzal, hogy mind a két kezével ráfogott a kés pengéjére.

Eközben sikerült kiszorítania a házigazdának a támadót az udvarra, ahol tovább dulakodtak. A vádlott továbbra is az áldozata és családja megölésével fenyegetőzött, és azt  állította, hogy ha majd alszanak, akkor végez velük.

Végül, sikerült a támadót lefogni és a kiskapun kiszorítani. A vádlott ezután visszament a tartózkodási helyére, ahol lecserélte véres ruházatát, a bozótvágót elrejtette agy ismerősénél, majd elmenekült.

A bántalmazás következtében a férj a két kezén súlyosabb, az ínakat is érintő, de testszerte is több vágott felületű sérülést szenvedett. A sérülések gyógytartama együttesen 3-4 hónap. A férfi tényleges életfogytiglant kapott emberölés kísérlete miatt. A vádlott és védője az emberölés kísérletének vádja alóli felmentésért, illetve a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett. Az ítélet nem jogerős.