SMS-üzenet miatt kellett meghalnia egy Csongrád megyei férfinek

A féltékeny férj leütötte egy vascsővel a férfit, aki pár hónap múlva belehalt a sérülésibe. Három és fél évet kapott az elkövető.

Három és fél év szabadságvesztésre és négy év közügyektől eltiltásra ítélte a Szegedi Törvényszék azt a Csongrád megyei férfit, aki a felesége volt élettársának halálát okozta 2020 nyarán. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség szerint túl enyhe az ítélet, ezért súlyosabb büntetést kértek az elkövetőre.

Az elsőfokú ítélet szerint már hosszabb ideje megromlott a férfi és felesége kapcsolata, ezért sűrűn veszekedtek egymással.

A férfi féltékeny volt a nejére, ezért megnézte a mobiljának az üzeneteit, melyek között megtalálta a felesége korábbi élettársának, azaz a később áldozatnak az üzenetét is. A férj kérdőre vonta emiatt az asszonyt, aki egy üzenetet küldött a  volt élettársának.

Ennek hatására az ex megjelent a férfi és felesége ingatlanánál. A férfi és a helyszínre érkező férfi rövid szóváltást követően egymásra támadt, melynek során házigazda egy vascsővel nagy erővel a másik férfi fejére ütött.

A leütött férfi összeesett, a fejét az aszfaltburkolatba ütötte és elvesztette az eszméletét. A bántalmazott férfi olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a szakszerű orvosi ellátás és többszöri műtéti beavatkozás ellenére 2020 októberében meghalt.

A Szegedi Törvényszék 3 év 6 hónap szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte a terheltet halált okozó testi sértés bűntette miatt. Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész súlyosítás, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú ítélet megalapozott, azonban a kiszabott szabadságvesztés indokolatlanul enyhe. Álláspontjuk szerint az ügyben feltárt súlyosító körülmények miatt, különösen az emberek közötti személyes konfliktusokat erőszakkal rendező bűncselekmények nyugtalanító gyakoriságára figyelemmel szigorúbb felelősségre vonás indokolt.