Hűvösvölgyi forgatás miatt borult ki a budai polgármester

Őrsi Gergely, a II. kerület vezetője szerint aránytalanul korlátozták a forgalmat.
Kapcsolódó cikkek

Egy érthetetlen és káros közterület-foglalási engedély miatt napokig nem használhatjuk a Hűvösvölgyi úti P+R parkolókat, miután a Főváros december 4-ig engedélyezte, hogy filmforgatás miatt lefoglalják azokat.

In medias res, magyarul a dolgok közepébe vágva kezdi Facebookon közzétett közleményét Őrsi Gergely, a II. kerület egyébként nem kormánypárti polgármestere. Szerinte a rendszeresen itt parkolókat szívató forgatásra a főváros adta ki az engedélyeket,

a területfoglalásért pedig összesen 618 680 forintot számlázhatnak ki, vagyis ennyi pénzből meg lehet bénítani a Hűvösvölgyi út környékének közlekedését és parkolását december elején.

Szerinte „köszönőviszonyban sincs” az okozott kellemetlenséggel és forgalomnövekedéssel a fenti összeg. Szerinte cakompakk meg kéne tagadni az ilyen esetekben a forgatási engedélyt, hisz nem lehet ilyen aránytalan mértékben korlátozni a forgalmat. Őrsi keményen zárja a közleményt:

Azon túl, hogy a szabálytalanul elszállított autók miatt jogi lépésekre is számíthat az elszállíttatást végző cég, elvárom a Fővárostól, hogy a II. kerület beleegyezése nélkül ne adjon ki a mostanihoz hasonló, a környéken élők szempontjából hátrányos közterület-használati engedélyt!

Őrsinek nem ez az első csörtéje a fővárossal, pár napja kimérették, honnan és hova szakadt le egy fa ága a Nagykovácsi úton, ami miatt súlyos balesetet szenvedett egy autós. Akkor azt állapították meg, nem a kerületé a fa, hanem a Budapest Közút feladata lett volna odafigyelni rá.