Ügyvéd volt, csaló lett, bujkált, de elfogták

A gyanú szerint több mint félmilliárdos kárt okozott.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon közölte, hogy csalás és más bűncselekmények miatt nyomoz egy volt ügyvéd ellen, aki ügyfeleit éveken át becsapta. Egy fővárosi vállalkozás jelentette fel a 49 éves férfit, akinek 200 millió forintot utalt át, mert üzleti lehetőségeket, piackutatást, pénzügyi közvetést ígért, de semmit sem teljesített.

A Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály nyomozói később még további kilenc magánszemélyt azonosítottak, akiktől a gyanúsított 2015. és 2019. között befektetési konstrukciók ígéretével csalt ki nagyobb összegeket. Volt, akitől ügyvédi letétbe átvett több mint 51 millió forintot, amivel azóta sem számolt el hiánytalanul.

A nyomozás adatai szerint összesen 535 425 272 forint kárt okozott a bűncselekményekkel. A hatóság elől bujkáló gyanúsítottat Budapest I. kerületében, nem bejelentett lakcímén fogták el november 1-jén. A nyomozók lefoglaltak tőle mintegy 700 ezer forintot, informatikai eszközöket, a bűncselekményekkel összefüggő dokumentumokat és több motorkerékpárt.

A budapesti dr. P. Tibort különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás, sikkasztás, ügyvédi visszaélés alapos gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették. A bíróság november 4-én elrendelte a férfi bűnügyi felügyeletét.