Sarka Kata férje és Pintér egykori vállalkozása is befutott egy 48 milliárdos állami tenderen

A teljes állami szektor védelmét kormányközeli vállalkozásokra bízták. A nyertesek között Tasnádi László, egykori III/II-es ügynök, Pintér Sándor volt rendészeti államtitkára is.
Kapcsolódó cikkek

Hat őrző-védő, illetve biztonságtechnikai céggel írt alá 48 milliárd forint plusz áfa értékű keretszerződést a Közbeszerzési Ellátási Főigazgatóság (KEF) szeptember végén. Mindegyik cég jól behatárolható érdekkörhöz tartozik:

Az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerbe feltöltött dokumentumok szerint a cégek őrzési és vagyonvédelmi feladatokat fognak ellátni a KEF üzemeltetési és ellátási körébe tartozó intézményekben, illetve az ezekben található vagyontárgyak esetében. Ezek az intézmények, helyszínek a  gyakorlatban nagyjából a teljes állami szférát — például a minisztériumi épületeket is — lefedik. A KEF vállalása szerint a keretösszeg 70 százalékát biztosan lehívják, azaz a fenti cégeknél legalább 33,6 milliárd forint plusz áfa értékben költ az állam.

A megbízás azt is jelenti, hogy a KEF-et őrző körben nincsen változás. A G7 2017-ben írta meg, hogy ugyanezek a cégek hároméves keretszerződést írtak alá a főigazgatósággal 26 milliárd forint értékben. Ahogy most, az újabb, elvileg három évre szóló munka esetében is, a megbízásra a kormányközeli vállalkozásokon kívül más nem adott ajánlatot.

Tavaly decemberben derült ki, hogy a közvagyonra is Pintér Sándor köre vigyázhat:

Pintér Sándor köre 12 milliárdért vigyázhat a közvagyonra
Hatalmas megbízást kapott egy kilenc cégből álló társaság, amelyek többsége egymással és a belügyminiszterrel is összefüggésbe hozható.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs /24.hu