Belföld koronavírus

Siófokon hatan kerültek házi karanténba a koronavírus miatt

Összesen hat siófoki lakost helyeztek házi karanténba Lengyel Róbert tájékoztatása szerint. A polgármester elmondta, “4 fő siófoki lakos (hárman egy családól és egy szintén siófoki, de külön élő kollégájuk) még tegnap reggel a rábafüzesi határátkelőn belépésre jelentkezett. Olaszországból jöttek haza, ahol már 2 hétig karanténban voltak. Onnan kiengedték őket, tudtommal tünetmentesek, de ettől függetlenül a Siófoki Járási Hivatal március 25-ig elrendelte a házi karantént részükre.”

De nem csak részükre, hanem a családdal egy háztartásban lakó 2 idős szülőre is- tette hozzá.

Lengyel Róbert hangsúlyozta:

A fenti hír az országos médiákban már elhangzott, de településnév említése nélkül. Jómagam azonban nem vagyok híve a mismásolásnak, sokkal inkább annak, hogy kezeljük felnőttként az embereket és kommunikáljunk őszintén velük. Ezért már előre is reagálva az esetleges rám ragasztandó „pánikkeltő” jelzőkre: nem pánikkeltésről van szó, hanem felelős vezetői magatartásról. Egyszerűen jogunk van tudni mivel állunk szemben, mire és miképp készüljünk fel és jogunk van tudni a tényeket is. A tények pedig például a fent megfogalmazottak.

Mindeközben 19-re nőtt a Magyarországon diagnosztizált új koronavírussal fertőzöttek száma. Három magyar férfinél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19).

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs /24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik