Közélet koronavírus

19-re emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

19-re nőtt a Magyarországon diagnosztizált új koronavírussal fertőzöttek száma. Három magyar férfinél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19) — számoltak be a kormányzat tájékoztatási oldalán.

Egy 67 éves magyar férfinél, aki munkájából adódóan sok külföldivel találkozik. Egy 41 éves magyar férfinél, aki Hollandiában és Angliában járt a közelmúltban, és egy 27 éves magyar férfinél, aki együtt volt a szintén Izraelben járt egyik magyar fertőzöttel.

Mindhárman már a  Szent László kórházban vannak elkülönítve.

Az országos tisztifőorvos által kiadott eljárásrendnek megfelelően az ő esetükben is haladéktalanul megkezdődik a járványügyi vizsgálat és kontaktkutatás, amelyet a járványügyi hatóságok a rendőrséggel együttműködve végeznek. Velük együtt hazánkban eddig 19 új koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván, közülük 9 iráni, 1 brit, és 9 magyar állampolgár.

A koronavírus a légutakat támadja meg, tünetei kezdetben hasonlítanak az influenza vagy más légúti fertőzés tüneteihez. A tünetekről és a védekezés legjobb módjairól bővebben itt olvashat:

További tájékoztatásért hívja a 06-80-277-455-ös és a 06-80-277-456-os információs vonalat, ahol a nap 24 órájában szakemberek adnak információt az új koronavírusról.

Megvan az első magyar koronavírusos, aki se külföldön nem járt, se más koronavírusossal nem volt kapcsolatban
Négy magyar került hatósági karanténba, miután hazajöttek Olaszországból. Két román és két dél-koreai állampolgárt visszafordítottak Ausztriába.

Kiemelt kép: Mohos Márton/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik