Belföld

Beindult a jobboldali médiaalapítvány: összehangolják az Echo és a Hír TV hírgyártását

Körlevélben tájékoztatta a Hír Tv munkatársait Répássy Bálint, a csatorna vezérigazgatója arról, hogy a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány kuratóriuma által kijelölt menedzsment döntése értelmében elindult a Hír TV és az Echo TV tevékenységeinek és működésének összehangolása – értesült a 24.hu.

Kezdésként a hírigazgatóságok munkáját hangolják össze, amelynek „első lépése a közös gyártás technikai, műszaki és alkotói feltételeinek kialakítása, valamint a rendszerek tesztelése”.

A két jobboldali tévécsatorna novemberben került – csaknem félezer médiatermékkel együtt – a Liszkay Gábor szakmai irányításával létrejövő nonprofit alapítványba. Nem sokkal ezelőtt az MTVA korábbi vezérigazgatója, Vaszily Miklós lett az Echo TV vezérigazgatója, vele kapcsolatban már tavaly ősszel arról írtunk, hogy meghatározó szerepe lehet az új jobboldali sajtóholding működtetésében.

A sajtóalapítványba a jobboldali orgánumok többsége – így az összes megyei lap, az Origo, a Nemzeti Sport, a Bors, a Ripost, a Lokál és több rádióállomás – bekerült, kimaradt viszont belőle a hétvégén elhunyt Andy Vajna TV2-je és kereskedelmi rádiói. Az integráció első látható jele a két, egyaránt pár tízezres nézettségű és hasonló profilú hírcsatorna működésének összehangolása. Ennek voltak már előjelei: nemrég visszatért az Echo TV-be Mentes Katalin, aki dolgozott már hírigazgatóként a csatornánál, ám miután tavaly februárban konfliktusa támadt a Mészáros Lőrinchez köthető vezetéssel, átmenetileg a Simicska Lajostól visszaszerzett Hír TV-hez igazolt, és azután tért vissza, hogy Mészáros a többi jobboldali oligarchához hasonlóan felajánlotta médiumait az alapítványnak.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik