Belföld

Összevertek a kidobók egy 15 éves fiút az egri diákbulin

Kolontár Krisztián
Kolontár Krisztián

újságíró. 2018. 10. 17. 18:34

Összevertek egy 15 éves gimnazista fiút a biztonsági őrök egy egri diákbulin – értesült az Index. A lapnak egy videót is elküldtek, amelyen azt látni, hogy két nagydarab biztonsági ember szó szerint kipofoz egy feltűnően fiatal fiút egy szórakozóhelyről.

A lap kiderítette, hogy a felvétel múlt hét szombaton készült az egri Uránia Moziban, ahol Infinity néven tartottak hivatalos diáknapi afterpartyt a Dobó István Gimnázium tanulóinak. A felvételen jól látszik, hogy a biztonságiak kirángatnak egy fiút a tánctérről, majd ütni-verni kezdik úgy, hogy a srác semmilyen ellenállást nem tanúsít. Később ezt a kijárat felé is folytatják, az egyik nagydarab biztonsági még az ajtóban is akkora ütéseket mér a fiúra, hogy hallani is lehet a csattanást a felvételen.

Az Index megkereste a buli szervezőjét is az ügyben. Az alábbi választ kapták:

Az esetet nem láttuk, de utólagosan próbáltunk informálódni. Ez alapján az derült ki, hogy egy fiatalokból álló társaság – egyébként hírhedten balhés – egy ártatlanul szórakozó csapatra rákötött, majd ezután próbálta a biztonsági személyzet eltávolítani a rendezvényről a társaság a balhés személyeit, akik a biztonsági személyzetre is rárontottak, s nem akartak távozni. Jól hallható, hogy “B. nyugodj már le!” “Állj már le B.!” kiáltással a társai is a balhés vendéget próbálják rendre inteni. A biztonsági kolléga szerint a rendőrség értesítésére nincs szükség, mert ismeri a nevelőapját, akit értesített is telefonon, hogy jöjjön B-ért. Ez is látható a felvételeken. Szeretném megjegyezni, hogy ilyen eset még nem fordult elő a rendezvényeinken. Helyi kollégákkal dolgozunk, akikre nem jellemző ez a viselkedés. A felvételen látható kollégával a további együttműködésről az eset alaposabb kivizsgálása után tudunk dönteni, hiszen az elmúlt időszakokban ilyenre még nem volt példa

Megszólalt az ügyben a felvételen látható egyik biztonsági őr is. A férfi azzal védekezett, hogy a felvétel nem a teljes eseményt mutatja be, és akik megtekintik a videót azok több fontos dolgot sem tudhatnak. Ezek pedig szerinte a következők:

A fiú édesapjával jó viszonyt ápolunk, rendszeresen találkozunk. A rendezvényen helytelen magatartást mutatott, melyből adódóan a rendezvényről való eltávolítása mellett döntöttünk és az intézkedés közben megijedt, így a biztonsági személyzetre, azaz ránk támadt, nem tudta felmérni a sötétben, hogy ki és miért fogja meg a vállát. Ezt követően mi el is távolítottuk a helyszínről, majd az intézkedést és szóváltást követően értesítettem is az édesapját, hogy jöjjön érte. Másnap az eseményeket tisztáztuk és megegyeztünk, hogy a jövőben mindketten türelmesebben járunk el egymással szemben.

További részleteket itt olvashat az esetről.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Feloszlatták a Lánchíd spontán blokádját

Kommentek

Hungary's Bence Banhidi (C) vies with Denmark's Rasmus Lauge Schmidt (2ndL) during the IHF Men's World Championship 2019 Group II handball match between Denmark and Hungary at the Jyske Bank Boxen arena in Herning on January 19, 2019. (Photo by Jonathan NACKSTRAND / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.