Élő Belföld

Népszavazás: Nem lett érvényes, Orbán mégis alkotmányt módosít

Érvénytelen lett az országos népszavazás, mivel az érvényes szavazatok száma nem érte el az alaptörvény szerint szükséges 50 százalékot. Orbán Viktor szerint nagyszerű eredményt értek el.

Kvótanépszavazás eredménye: ÉRVÉNYTELEN

2
98
Igen.
Nem.

Az igenek-nemek aránya most másodlagos volt, inkább azt kellett figyelni, érvényessé válik-e a kvótareferendum. Ehhez a szavazóképes állampolgárok legalább felének kellet volna (pontosan 4 136 313 embernek) érvényesen szavazni. De nem tették, a részvétel 43,35 százalékos volt. Ez nagy vereséget jelent a minden fronton, minden lehetséges eszközzel, (köz)pénzt, paripát, fegyvert nem kímélve kampányoló kormánypártnak. Megtörténhet, hogy Vona Gábor vagy Gyurcsány Ferenc hétfőn kiáll és felszólítja Orbán Viktort a lemondásra.

Annyira alacsony ez a részvételi adat, hogy hasonlítsuk össze a 2008-assal

Akkor 13 órakor 26,92 százalék volt a részvétel, a vége pedig 50,51 lett.

Idén megyénként:

  • Baranya megye: 21,8 százalék
  • Bács-Kiskun megye: 25,2 százalék
  • Békés megye: 24,71 százalék
  • Borsod-Abaúj-Zemplén megye: 21,61 százalék
  • Csongrád megye: 24,73 százalék
  • Fejér megye: 24,45 százalék
  • Győr-Moson-Sopron megye: 25,91 százalék
  • Hajdú-Bihar megye: 23,48 százalék
  • Heves megye: 25,45 százalék
  • Jász-Nagykun-Szolnok megye: 24,25 százalék
  • Komárom-Esztergom megye:23,44 százalék
  • Nógrád megye: 24,73 százalék
  • Pest megye: 24,16 százalék
  • Somogy megye: 24,16 százalék
  • Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: 21,78 százalék
  • Tolna megye: 24,18 százalék
  • Vas megye: 25,7 százalék
  • Veszprém megye: 24,89 százalék
  • Zala megye: 25,22 százalék

Álmom, hogy magyar család lehessek,

Hogy megterítsek, de nem a damaszttal, a csipkével, mert vasárnap vasárnap van, az Úré, kerülne rá húsleves cérnával, rántott hús, klopfolva, krumplipüré, kis vegeta, sok só, tefföllel, cukorral, mert krémesebb, aztán megebédelünk a családdal, a telefont ne nyomkodjátok már állandóan, utána kávé, kis tej, két bogyó, felöltözünk szépen, fehér ing, betűrve, gyertek, gyerekek, átmegyünk az iskolába, ott van a szavazókör, majd behúzunk egy hatalmas NEM-et, hogy Magyarország keresztény ország maradjon, mert ebéd után a következő százötven év a tét.

Schmitt Pál: Európának nem kell megijednie 75 millió muzulmántól

Felidézzük. A Magyar Hírlapnak akkor úgy fogalmazott, hogy aki A-t mond, mondjon B-t is, ezért a törököket, ha megfelelnek a feltételeknek, fel kell venni az unióba. Hogy mire mondta ezt?

Arra, hogy nem egy nyugat-európai vezető egyszer azt mondja, hogy minél nagyobb és erősebb az unió, annál jobb, máskor meg szűk elit klubként képzeli el az EU-t.

„Törökországot mi hívtuk meg 2005-ben az unióba, márpedig aki A-t mond, az mondjon B-t is. Semmi oka nincs a félmilliárdos Európának 75 millió muzulmántól megijedni.”

Majd hozzátette, hogy a lisszaboni szerződés éppen a nyitottságról, a vallások és kultúrák be- és elfogadásáról szól. Szóval semmi ok se nekünk, se nekik félni.

Kellemes délutánt kívánok minden kedves internetfogyasztó magyar választópolgárnak,

A délután legnagyobb kérdése (természetesen az érvényességi küszöb megugrása mellett) azért mégiscsak az, hogy mi számít majd sikernek. Onnan indultunk, hogy az eredményes népszavazás után, amelyen győznek a nemek, a kormány akár az alkotmányt is frissítheti a megfelelő jogi rendelkezéssel. (Ami a kérdés, csak kérdés helyett kijelentésként, de ebből lenne córesz). Oda jutottunk, hogy Orbán szerint már az is siker, ha több nem van, de érvénytelen a népszavazás. Őszintén kíváncsi vagyok, mikot nyom a miniszterelnök úr egy Bernie Sanderst, és közli, hogy az a fontos, hogy átment az üzenet és változik a politikai diskurzus.

Egyébként tényleg a mai a világ egyetlen versenye, ahol nem a győzelem,

hanem a részvétel a fontos. 

Borsodi hívőtagozatunk tudósítása a helyi miséről

Összefoglalom a misén elhangzottakat:

– annak idején Trianon kapcsán nem kérdezték meg a magyarokat,  akarják-e, hogy elcsatoljanak területeket, most viszont megkérdeznek bennünket

– országunk a már említett Trianon miatt nagyon kicsi, és most fennáll a veszélye, hogy még kisebb lesz, hiszen előfordulhat, hogy a magyarok lesznek kisebbségben, ha beengedünk mindenkit

– a magyarok mindig örömmel befogadták a rászorulókat, amennyiben azok tisztelték a magyarságot, a hitünket és a Szent Koronát, de ha valaki erre nem hajlandó vagy képes, annak nincs helye országunkban

– most nem kell a várfokon harcolni, egyelőre elég, ha elmegyünk a szavazófülkébe és elmondjuk a véleményünket

– holnap minden újság ezzel lesz tele a világon, így fontos, hogy a magyarok ki merik-e elsőként mondani, amit mindenki gondol.

Még rövidebben összefoglalva: a katolikus egyház szerint a nem válasz a helyes, de mindenki menjen és szavazzon legjobb belátása, ill. lelkiismerete szerint.

Akik láttak már menekültet az országban, nem igazán szavaznak

Ásotthalmon a 11 órás részvételi adatok szerint a választásra jogosultak 18,17 százaléka szavazott, Röszkén 18,95.

Pedig nagyjából ezek a települések azok, ahol láttak már menekültet. Kocsis Máté is látott már, riogatott is velük rendszeresen, ezek ellenére 10,08 százalékos részvétellel büszkélkedhet, a polgármester.

Heves megyében, ahol utoljára a XVI. században, az egri vár ostrománál láttak muszlimot, van, ahol 30 százalék a részvétel (Fedémes).

Adatok: valasztas.hu

László Pál a Hazatérés Templomából jelenti éberen

Azt gondoltam, csak kapok valami komolyabb iránymutatást a hova és hány keresztet tegyek kérdésben, de a Hazatérés Templomában ma nem akartak segíteni. Pedig az előttem ülő gyülekezeti tag ruhája alapján igény lett volna rá. A budapesti Szabadság téri templom nemcsak arról híres, hogy a 2006-os tévéostromkor egész éjjel harangoztak, vagy, hogy Horti-szobor áll a bejáratnál, hanem arról is, hogy ez a gyülekezete az egykor a Jobbik színeiben parlamenti mandátumot szerzett ifj. Hegedűs Lorándnak. Pont ezért gondoltam, ha máskor nem is, de ma talán fontos belpolitikai kérdésekre is kaphatok választ a szószéken álló pásztortól, aki legnagyobb sajnálatomra nem az uniós zászlót a parlamentből kihajító ifj. Hegedűs volt. Sajnos csak odáig jutottunk az igehirdetésben, hogy nagyon fontos a tanítás és a tanulás, legfőképpen édes anyanyelvünk ismerte, még akkor is, ha valakik, és itt pont nem volt jó a hangosítás, tehát soha nem tudhatjuk meg, hogy kik, ezt nem is hagyják nekünk. A mai napra pedig mindössze annyi útmutatást kaptunk, hogy a főtiszteletű úr a hárombetűs szavazatra (ige?) biztat minket. Az alig 40 perces mise végén még elénekeltük a himnuszt, a Csaba királyfit és még egy hiszekegy ütemes elszavalása is belefért az ebéd előtt.

20161002_103810

Szelfiztél a szavazólapoddal? Hiba volt.

A szavazólapot sem lefényképezni, sem hazavinni nem lehet – az MTI ajánlja figyelmünkbe ezt a Nemzeti Választási Bizottságnak még a 2014-es országgyűlési választás előtt elfogadott, a választási szerveknek kiadott, nem kötelező érvényű iránymutatására hivatkozva.

A testület jogértelmezése szerint “a szavazólap okirat, amelynek rendeltetése a választópolgárok akaratának megjelenítése és a választás eredményének megállapítása… ebből következik, hogy sérti a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás elvét, valamint a választás titkosságát és a választásban való önkéntes részvételt, ha a választópolgár a szavazólapot sajátjaként kezeli, a szavazóhelyiségből kiviszi vagy a borítékba helyezés előtt felvételt készít róla. Ez azt jelenti, hogy a választópolgár így szelfit sem készíthet magáról a szavazófülkében”.

Senki le ne görgessen 6.42-es posztunkig!

Vona szerint "egyedüli tét az érvényesség"

A Jobbik-elnök a XI. kerületi Öveges József Szakközépiskola és Szakiskolában ikszelt a nemre. Szerinte, ha nem lesz érvényes a referendum, akkor több mint tízmilliárd forintot egy közvélemény-kutatásra költött el Magyarország, és ebben az esetben Orbán Viktor miniszterelnöknek le kell mondania.

Ahogy szűk két hete a parlamentben is említette: az esetleges érvénytelenséggel az ország Brüsszel kezébe ad aduászt.

Képünkön az elnök, felesége, valamint Benedek fia látható. De mi az ott a szekrény tetején?

Budapest, 2016. október 2. Vona Gábornak, a Jobbik elnökének (b) szavazólapját fia, Benedek dobja be a szavazóurnába, jobbra a pártelnök felesége, Vona-Szabó Krisztina a XI. kerületi Öveges József Szakközépiskola és Szakiskolában kialakított 49. szavazókörben a kvótareferendum napján, 2016. október 2-án. A népszavazást a nem magyar állampolgárok Magyarországra történõ kötelezõ betelepítésével kapcsolatban írták ki. MTI Fotó: Kovács Tamás

XIII, 017, 10, 7, 10:45, 119

Redakciónkban záporoznak az adatok, mint a zápor.

Farkas Csilla kollegina írja: “XIII. kerulet 017. szamu szavazokor: nagy a mozgas, tiz perc alatt 7 szavazo, amig ott voltam. Elkertem a publikusan kiadhato adatot: 10:45-ig 119 szavazo!”

Ugye ez egy balos, liberális kerület – vajon mennyi lesz ott az érvénytelenek aránya?

Semjén nem lovon ment szavazni

Pedig kedves viselete neki az fontos alkalmakkor. Mi kifejezetten értékeljük, amikor nem bőrüléses Superb, hanem deres a jármű.

Semjén a II. kerületi II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumban szavazott (majd, már csak a tipográfiai bravúr kedvéért is reméljük, az Il Treno pizzériába sietett ebédezni).

Étkezés előtt azt mondta: ez nem olyan, mint egy választás, hogy majd négy év múlva választunk egy másik kormányt, mert amiről most döntünk, annak a következményeit nemcsak nekünk, hanem a gyermekeinknek, unokáinknak is viselnie kell. A KDNP elnöke, kormányfő-helyettes politikus bízik a magyar nép “józan eszében és az önvédelmi reflexeiben”.

Alább archív, szívet és lovat dobogtató fölvételünk.

Semjén Zsolt lovagol (Semjén Zsolt lovagol, lóháton, Március 15)

 

Kvótareferendum - NVI: azonosították az eddig beérkezett levélszavazatokat

A fönti címmel adott ki hírt az MTI.

Képzeljük el a jelenetet.

Szín: iroda; az asztalon levélszavazatok.

Elnök: Hm. Hmm. Hmmm… Ezek bizony levélszavazatok.

Na, jó, legyünk szolidárisak a kollégával, aki természetesen így folytatja a hírt: “A magyarországi lakóhellyel nem rendelkező választópolgárok levélben szavazhatnak az országos népszavazáson. Az NVI adatai szerint a 274 ezer választásra jogosult levélszavazó közül már 121 ezren leadták szavazatukat, az NVI-hez szombat éjfélig 89 405 érkezett vissza… Az NVI-hez visszaérkezett 89 405 szavazási irat mindegyikét ellenőrizték vasárnap reggelig, ebből 74 652 irat volt érvényes (83,50 százalék).

Azért az a 16,5 százalék nem kevés ám. (Határon túl is hallgattak Grecsóra? Abban lenne kakaó, ha az érvényteleneket is bontanák olyan alkategóriákra, mint “firka”, “szívecske”, “bráner”.)

Vecsésen a nők dolgoznak

Legalábbis ez derül ki fényképünkből, mely f10-kor készült egy helyi általánosban. Az utánozhatatlan savkáp hazájában még az ablakban sem apósnyelv fotoszintetizál.

Tamásné kollegina kattintása legális, precíz munkatársunk (gazdaságis!) bírja a szavazóbizottság beleegyezését.

Fotó: Tamásné Szabó Zsuzsanna/24.hu
Fotó: Tamásné Szabó Zsuzsanna/24.hu

Grecsó vajon bránert rajzolt a szavazólapra? - interjúztuk a minap, érdemes végigolvasni, íme a vonatkozó szakasz

Megy szavazni?

Vacillálok. Péterffy Gergely a minap kör-e-mailben kért néhányunkat, hogy ki-ki a saját írói Facebook-oldalán publikáljon „otthon maradtam történeteket”, és ezeket linkeljük egymásba. Csakhogy én nem vagyok biztos benne, hogy otthon maradok.

Hanem?

Inkább rajzolnék valami szépet a szavazólapra.

Bránert?

Nem tudom. Elég gyengén rajzolok.

Két füvecskés domb között egy hegy, a csúcson forrás. Nem olyan bonyolult.

Igen, ez valószínűleg menne.

24.hu / Neményi Márton
24.hu / Neményi Márton

Le Figaro, Kronen Zeitung, Der Spiegel, The Guardian, BBC - Orbánnal van tele a nyugati sajtó, illetve hát mindenütt megemlítik, mi történik ma nálunk

Pl. a The Guardiantól Patrick Kingsely szerint arról döntünk, hogy becsapjuk-e az ajtót a menekültek előtt. A szerző szerint “sötét erők szabadultak el” Magyarországon. E következtetésre azután ragadtatta magát, hogy ellátogatott Lázár János kancellária miniszter Mártélyon tartott lakossági fórumára, ahol “egy marék nyugdíjassal, lovasszekérrel, valamint hirtelen megváltozó nyugodt, idilli hangulattal ” találkozott.

Bővebb lapszemlénk itt.

Olvasói sztorik