Valamire készülhet Magyarországon az Uber

A taxisok azt pletykálják, hogy új taxivállalatot hoznának létre. Valamit mindenképpen muszáj lesz lépniük az új taxirendelet miatt.

Szakmai körökben az a hír terjed, hogy taxivállalatot akar létrehozni Magyarországon az Uber, az új szabályozás miatt – értesült a Világgazdaság. A taxisok arról pletykálnak, hogy a közösségi „autómegosztó” szolgáltató már sofőröket is elcsábított a piac szereplőitől.

A piac szereplői ennek egyelőre nem látják a nyomát. A Rádió Tele5 taxinál azt mondták: nemhogy a sofőrök elszívását nem érzékelik, de a forgalmukra sincs különösebb hatással az Uber, talán az éjszakai rendelésben mutatkozik meg valamennyire.

Az Uber üzemeltetői egyébként azt nyilatkozták korábban, hogy szabályozáspártiak – hisznek abban, hogy a kormánnyal együttműködve 21. századi, rugalmas megoldást tudnak létrehozni. Elkötelezettek Budapest és a 40 ezer helyi felhasználó iránt, az elkövetkező másfél évben több mint kétezer magyar számára szeretnének munkalehetőséget kínálni – közölték.

Ugyanakkor az augusztus 6-án életbe lépő taxirendeletre hivatalosan még nem reagáltak. A bevezetendő jogszabály a személyszállítást hatósági engedélyhez köti, az autót le kell vizsgáztatni személyszállításra, a vezetőnek pedig megfelelő jogosítvánnyal kell rendelkeznie.

Címkék: taxiuber