Orbán nyitott az arab bankárok pénze felé

A bevándorlással kapcsolatos plakátkampány üzenetétől teljesen eltérő beszédet mondott a miniszterelnök, aki szerint "Magyarország nyitott és barátságos ország".

A kormányfő szerint azonban nemcsak ezért érdemes megfontolni, hogy itt fektessenek be, hanem azért is, mert a közbiztonság Európában az egyik legjobb Budapesten, “nincsenek gettók, telepek és külvárosi részek”. Az Arab Bankok Szövetségének éves közgyűlésének résztvevőit Orbán Viktor arról is biztosította, hogy Magyarországon “a tisztelet kultúrája” uralkodik. Minőségi, szeretetteljes és boldog országban csak a tisztelet hangján lehet beszélni – idézi a Portfolio.

A miniszterelnök szerint nagyon nem mindegy, hogy üzletembereket, családokat hogyan fogadnak egy adott országban, ezért ő mindenkit megnyugtatott, “hogy itt mindenkit tisztelettel fogadunk”… “az iszlám embereket is, az iszlám civilizációt is nagy tisztelettel fogadjuk” és “az iszlám világból érkező emberek számunkra nem fenyegetést jelentenek”. A gazdasági portál szerint Orbán az arab üzletembereknek a katolikus pápa szavait idézte, miszerint ha jobban figyelt volna az emberiség a Korán tanításaira, akkor nem tartana itt a világ.

A magyar kormányfő a gazdasági válságkezelés kapcsán újra emlékeztetett, hogy 2010-ben Görögországgal egy szinten voltunk a gazdasági problémák terén, de mára Európa éllovasaivá váltunk például a gazdasági növekedés terén. Mint mondta, a sikeres válságkezelés olyan embereknek köszönhető, mint Varga Mihály jelenlegi és Matolcsy György korábbi nemzetgazdasági miniszter, akik a fórumon majd szintén előadást tartanak.

A 444.hu a tanácskozás kapcsán kiemeli, hogy az arab bankárok is üdvözölték Orbán Viktort, aki már “többször bizonyította”, hogy “igen elkötelezett az arab bankok ügye iránt”. Azt is megköszönték neki, hogy Magyarország szponzorálja az Arab Bankok Szövetségének találkozóját. Egy libanoni bankár szerint Orbán Viktor nagyon népszerű Magyarországon, kivívta mások tiszteletét más országok vezetői között és a magánszektorban is.

 

Címkék: plakát