Folytatódik a leépítés a Dunaferrnél

Az elbocsátottak névsorát hétfőn adták át a cég vezetői a Központi Üzemi Tanácsnak.

Valószínűleg ezen a héten folytatódnak a bértárgyalások is az ISD Dunaferr Zrt. vezetőivel – ezt Mucsi Zoltán, a Dunaferr Dunai Vasmű Vasas Szakszervezetének elnöke mondta a Duol-nak.

Bértárgyalás és elbocsátás

Mezőközy András, a Dunaferr szóvivője elárulta, hogy az elküldöttek névsorában száznál is több ember neve szerepel, de nem közölt részleteket arról, hogy a tavaly novemberben értesített 158 dolgozó után, ezúttal pontosan hány embert érint az elbocsátások újabb köre. Borbély Zoltán, az üzemi tanács elnöke megerősítette,hogy megkapták az újabb listát, amin 85 ember neve szerepel.  A munkaügyi hivatalt 150 fő elbocsátásáról tájékoztatták.

További Dunaferr-leépítéssel kapcsolatos cikkeink

Az ISD Dunaferr Zrt. tavaly augusztus 12-én jelentette be, hogy a korábbi terveknek megfelelően megkezdődik egy 1500 dolgozót érintő létszámleépítés. A tulajdonosi döntés hátterében a vállalat tartós veszteségessége állt, amelynek egyik fő oka a versenytársakhoz viszonyítottan alacsony működési hatékonyság.

November 22-én a cégcsoport HR igazgatója közölte az MTI-vel, hogy megkezdődik a csoportos létszámleépítés, miután a vállalat vezetése nyilvánosságra hozott egy 158 nevet tartalmazó listát, valamint tájékoztatta az elbocsátások első üteméről a munkaügyi központot és a központi üzemi tanácsot.

A tárgyalások folytatódni fognak

Az ISD Dunaferr Zrt. fő tulajdonosa, az orosz állami Vnyesekonombank vezetője február elején érkezik Magyarországra. A menedzsment eddig mereven elzárkózott a cég eladásától, azonban a tulajdonos másként is dönthet – mondta még január közepén Dorkota Lajos a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke egy dunaújvárosi sajtóeseményen.

Címkék: dunaferr