Riasztások a havazás miatt

Fejér megyében jelenleg Enying és Sárbogárd járás területére a meteorológiai szolgálat elsőfokú riasztást adott ki a várható hófúvások miatt, a megye többi részén továbbra is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

A figyelmeztető előrejelzés értelmében megyénkben a következő huszonnégy órában tíz centimétert meghaladó friss hó hullhat. Gyenge hófúvásra lehet számítani, a friss hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat emelhet. Az igazgatóság operatív törzse megkezdte részleges működését, a helyi védelmi bizottságok és a katasztrófavédelmi megbízottak pedig készenlétben vannak. A katasztrófavédelem folyamatos kapcsolatot tart a közútkezelővel és az autópálya-mérnökségekkel.

Bács-Kiskun megyében elsőről másodfokúra emelték a figyelmeztetési szintet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat Baranya, Somogy, Vas, Veszprém, Zala és Tolna megye egyes térségeire szintén elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki. Kérjük, hogy a térségbe utazók csak téli közlekedésre felkészített gépjárművel induljanak el.

Címkék: hófúvás