A hókotrók már készen állnak a télre

8-10 órát is igénybe vehet majd, mire a gépek egyszer körbeérnek a városon.

Csütörtök délután átvizsgálták a város hókotróit, hogy alkalmasak-e a munkára.Idén több gépet is bevethetnek szükség esetén, és összesen 66 ember dolgozik majd a hó eltakarításán. A gépek a város járdái és bicikliútjai mellett összesen 330 kilométernyi közutat és 376 buszmegállót takarítanak, majd ha esik a hó – írja a Székesfehérvár.hu.

Bozai István városgondnok elmondta,  nem lehet korlátlanul növelni a rendelkezésre álló gépek számát, mert irreális lenne ezek finanszírozása. „A jelenleg rendelkezésre álló gépállománnyal 8-10 óra alatt érünk el minden utcába. Ha ezt az időt rövidíteni szeretnénk nagyságrendekkel több pénzbe kerülne.”

A házak előtti járdák takarítása továbbra is az ingatlan-tulajdonosok feladata illetve a háztetőkről lezúduló hó eltakarítása és a balesetveszély jelzése is a tulajdonosok kötelessége.

Fotó: MTI

Pénteken hóértékezletet tartott az Operatív Bizottság. Dancs Norbert, a Helyi Védelmi Bizottság elnöke, Székesfehérvári Járási Hivatal hivatalvezetője elmondta, hogy megtörténtek a szükséges előkészületek a téli időszakra a Városgondnokságnál és a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nél is.

A Székesfehérvár.hu szerint november 15-én elkezdődött a hóügyelet is, és már öt melegedőhelyet is kijelöltek a városban.

Az Országos Metorológiai Szolgálat előrejelzése szerint jövő héten eső igen, havazás azonban még nem várható, így még egy ideig pihenhetnek a munkagépek.

Címkék: hókotrók