Jótékonysági hangverseny a Vox Mirabilis kórussal

Egész estés koncert a Városháza Dísztermében.
Kapcsolódó cikkek

A Vox Mirabilis Kamarakórus jótékonysági hangversenyét szombaton rendezték meg a Városházán. A Díszterem, amely a nyári felújítási munkáknak köszönhetően immár közösségi térként is szolgál, első alkalommal adott otthont egy egész estés koncertnek.

Fotó: ÖKK

Városháza díszterme, mint közösségi tér

Az átalakítások során megépült egy olyan mobil színpad, amely lehetőséget ad koncertek, színházi kamaradarabok előadására is. A koncerten a köszöntőket követően felcsendült egy Szent István királyról szóló dal mellett, a Milleniumi Himnusz, Farkas Ferenc: Pataki diákdalok, Kocsár Miklós: Beatus vir, Orbán György: Daemon irrepit callidus és Schöggl: A tréfás pisztráng című műve , amelyet a Kamarakórus adott elő.

Zemlényi Eszter énekművész, Völgyesi Barnabás klarinétművész és Kéry Tamás zongoraművész előadásában többek között Weber, Gounod, Britten, Poulenc és Schubert műveket hallhatott a zeneszerető közönség.

Közadakozás

A szombati „Őszi hangverseny” a Vox Mirabilis 2013/14-es hangversenybérlet első előadása volt. Az est teljes bevételét a fellépők nemes célra ajánlották fel, hiszen ezzel a jótékonysági koncerttel a művészek és a közönség is csatlakozott ahhoz a közadakozáshoz, amelyet a város vezetői hirdették meg a Szent Korona hiteles másolatának Székesfehérváron tartásáért.

Akik nem tudtak részt venni a szombati, jótékonysági előadáson, azok is hozzájárulhatnak a Szent Korona hiteles másolatának városban tartásához. Székesfehérvár Önkormányzata számlát nyitott KÖZADAKOZÁS 2013 elnevezéssel, erre a 12023008-00153647-01000007 számú számlára várják a felajánlásokat. A közlemény rovatban kérik feltüntetni: „A SZENT KORONA MÁSOLATÁRA”. Ugyanerre a számlára postai úton, csekken történő befizetéssel is hozzá lehet járulni az ereklye városban maradásához. Csekkeket az Ügyfélszolgálati Irodán (Kossuth utca) helyezték el. Ez esetben is kérik, hogy a számlaszám mellett a közlemény rovatban tüntessék fel a támogatandó célt.